Tájékoztató a hulladékszállítás 2017. évi rendjéről

Társaságunk az elmúlt évekhez hasonlóan 2017-ben is ellátja teljes körűen a közszolgáltatás keretében a kommunális és szelektív hulladékgyűjtést. Kommunális hulladékgyűjtés és szállítás napja azonos az elmúlt évivel. Az edényzet kihelyezésének időpontja: reggel 7 óráig

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése
Önnek csak annyit kell tennie, hogy lehetőleg áttetsző műanyag zsákban, vagy kötegelve kihelyezi reggel 7 óráig a következő elkülönítetten gyűjtött anyagokat:
• Ásványvizes, üdítős, PET, egyéb flakonok
• Tiszta csomagoló fóliák, fém- és aludobozok (sörös, üdítő, konzerves)
• Papír (újság és karton), illetve a kombinált csomagolóanyagok (pl. tejes és gyümölcsös, Tetra-Pack)

Az így elszállított, Önök által előválogatott anyagokat munkatársaink telephelyünkön tovább szelektálják. Gyűjtési időszak: Havonta egy-két alkalommal.
Újrahasznosítható hulladékok szállítása az ingatlanokról:
2017. január 27., 2017. február 24., 2017. március 24., 2017. április 28., 2017. május 26., 2017. június 30., 2017. július 28., 2017. augusztus 25., 2017. szeptember 22., 2017. október 27., 2017. november 24., 2017. december 22.
FONTOS: Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak, ezért lehetőség szerint az újrahasznosítható anyagok tisztán, laposra hajtogatva/taposva kerüljenek a gyűjtőzsákba.

Üveghulladékok gyűjtése
Társaságunk minden településen biztosítja az üveg hulladék elkülönített gyűjtését, az Önkormányzatokkal közösen kijelölt üveghulladék gyűjtőpontokon.

Komposztálható hulladékok gyűjtése
Évente 10 alkalommal biztosítjuk továbbá, a ZÖLDHULLADÉK elszállítását, melyből 2 alkalom a karácsonyi fenyőfa szállítását biztosítja.
A zöldhulladék gyűjtéséhez, illetve szállításához 8 db biológiailag lebomló zsákot biztosítunk térítésmentesen, amennyiben Önnek több zsákra van szüksége, ezeknek beszerzési forrásáról a honlapunkon tájékoztatjuk.

Komposztálható hulladékok szállítása az ingatlanokról:
2017. január 12., 2017. január 26., 2017. április 13., 2017. május 25., 2017. június 22., 2017. július 20., 2017. augusztus 31., 2017. szeptember 28.,    2017. október 26., 2017. november 23.
FONTOS: Kérjük, a komposztálható hulladékot úgy kihelyezni, hogy az a közterületet ne szennyezze! A zsákban kihelyezett zöldhulladék közé kommunális hulladék NEM kerülhet.Házhoz menő lomtalanításTársaságunk a 2017. évben is elvégzi évente legalább 1 alkalommal, az ingatlantulajdonossal előre egyeztetett időpontban a háztartásban keletkezett lom háztól történő elszállítását, úgy, mint feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat. A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.
Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:
• gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
• elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);
• veszélyes hulladékok, gumiabroncs;
•heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

Az elszállítás feltétele, hogy ne legyen díjhátralék. Kérjük, hogy lomtalanítási igényét a megadott régiós elérhetőségen jelezze a szolgáltató felé.
FONTOS: Kérjük, hogy jelezze lomtalanítási igényét, és csak a lomtalanítás körébe tartozó hulladékokat készítse ki az előre egyeztetett időpontban.

n szelektivmatrica 001
 
Hulladékgyűjtő edény azonosító MATRICA


Az Önnek kiküldésre kerülő 2017-es matrica azt a célt szolgálja, hogy kiragasztásával igazolja, hogy az adott ingatlan jogosult az adott űrmértékű és darabszámú hagyományos edényzettel hulladékszállítás igénybevételére, ezért kérjük az edényzetre, jól látható helyre ragassza fel majd matricáját.További információ:
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.vertikalzrt.hu

Régiós elérhetőségek:
Központ, Polgárdi régió: 22/576-070; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adonyi régió: 25/504-520; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Sárbogárdi régió: 25/508-990; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.