Óvodai életünkből

Május hónapban megkezdődött az utolsó nagy hajrá óvodásaink életében, hiszen mozgalmas időszak várt rájuk.

Csanádi Imre: Májusdicsérő

Május, mosolygós
békák torkát megoldó,
gyönygyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató-
röptetsz madarat,
meghozod a nyarat
pölyhös fecskét,
hólyagos cseresznyét.
 

Tavaszi ünnepeink közül az egyik legszebb megemlékezésre készültünk csoportjainkkal. Anyák napján minden gyermek ünneplőbe öltöztette szívét, kedves versekkel, énekekkel, kis ajándékokkal köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat.

A környezet megismerésére nevelés fontos szerepet tölt be óvodánk életébe. Madarak és fák napján megfigyeltük az óvoda udvarán levő fákat, rajtuk fészkelő kismadarakat, beszélgettünk, játszottunk e témában. Célunk, hogy szeressék, becsüljék és védjék az őket körülvevő környezet értékeit. Pünkösd ünneplésében ma is fontos szerepet játszanak a virágok, elsősorban természetesen a pünkösdi rózsa, a jázmin és a bodza. Mi is ültettünk kertünkben virágzó növényeket, pünkösdi királyt-és királynét választottunk „Ahol elvesznek a tradíciók, ott kilyukad az idő és elveszik a múlt.”(Ancser Éva)

Nincs is meghatóbb egy óvónő számára, mint amikor elbúcsúznak a nagycsoportosok az évzárón, ballagáson. Három-négy év után sok-sok emléket hagynak maguk után az iskolába menők. A ballagás napján, csinosan felöltözve, hangos, vidám énekszóval búcsúztunk, amit nehéz volt könnyek nélkül megállni. A Méhecske csoportból 10 gyermek kezdi meg iskolai életét a következő tanévben: Bula Ádám, Csik Cintia, Domak Csaba László, Fülöp Csenge, Gábor Gyula Levente, Kaltenecker Zsombor, Simon Szilárd Attila, Somogyi Noémi Zita, Szladki Ferenc, Tálas Dzsenifer.

Május utolsó hetében tartottuk a Pöttöm hetet, melyen óvodásaink különböző programokon vehettek részt. Áprily Géza zenés műsorral szórakoztatta a gyerekeket, akik vele együtt énekeltek, játszották a megzenésített verseket. Az előadás nagy élményt nyújtott ovisainknak. Nagy sikert aratott a csillámtetoválás, izgatottan mutatták a gyermekek a karjukra „tetovált” mintákat.

Megrendezésre került az I. Pöttöm Lovas Vágta is, melyen csoportjaink gyermekei versengtek egymással. Nagy visongások, hajrák közepette hirdettük ki a győzteseket.

Sajnos a szakadó eső kirándulásunk napján programjaink egy részét meghiúsította, de így is eljutottunk a Dinnyési Várparkba és a H2O Akváriumházba.

Az utolsó nap a mozgásé volt, hiszen udvarunkon ugrálóvár fogadta óvodásainkat.
Gyermeknapi ajándékunk egy új udvari játék volt, mely az Óvoda bál bevételéből és önkormányzati segítséggel valósult meg. Köszönjük a támogatást!

A faluban sétakocsikáztak óvodásaink, ezúton is köszönjük Domak András segítségét!

Mindenkinek felszabadult, élményekben, örömökkel teli vakációt kívánunk!