Kreatív olvasók II. tábora (2016)

A könyvtár ezen a nyáron is helyszíne volt az olvasni és alkotni szerető gyermekeknek 2016. július 11-től 15-ig. Húsz résztvevője volt a tábornak 7-16 éves korig.
Az idei évben a tábor célja a könyvtár, mint információs és közösségi hely tevékenységének megismertetése volt. Így jutottak el a táborozók a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárba.
Élménygazdag, tevékeny program várta őket itt, a megyei könyvtárosok vezetésével. Miután bebarangolták a könyvek világát, ízelítőt kaptak a papírszínházból, a könyvkötészetből, láthatták a sok és összegyűjtött folyóirat gyűjteményét, az informatikai termet. A tartalmas könyvtári foglalkozások után a történelmi ihletésű Koronás Park játszóterén kedvükre játszhattak.
A hét többi napján a helyi könyvtárban zajlottak a foglalkozások: origami, papírvirágok készítése, meseillusztráció, festés, beszélgetések és olvasás a könyvtárban.
Kellemes és sikeres hetet töltöttünk együtt, hiszen a tábor zárultával 5 fővel nőtt a könyvtárba beiratkozottak száma.
A tábor lebonyolításához ebben az évben is hozzájárult a Vörösmarty Mihály Könyvtár és nagy anyagi segítséget nyújtott Besnyő Község Önkormányzata, hiszen a napi étkezések, az utazás költségeit teljes mértékben vállalta. A tábor egész ideje alatt állandó segítőm volt Léhner Nikolett a családsegítő központ vezetője.
A résztvevő tanulók szüleinek nevében is köszönöm az önkormányzat anyagi támogatását és Léhner Nikolett önzetlen segítségét.   
Baki Ferencné

Gyerekszemmel

Örülünk, hogy ebben az évben is részesei lehettünk az olvasótábornak, illetve jelentkeztünk. A tábor öt napja alatt nagyon összeszokott kis csapat alakult, a különböző életkorunk ellenére.
A megyei könyvtárlátogatás mindannyiunknak élmény volt. Csodáltuk a sok gyerek és ifjúsági könyv sokaságát, érdeklődve figyeltük a papírszínház előadását, és kedvünkre válogathattunk az irodalmi alkotások közül. Igen jót játszottunk, sokat nevettünk a Koronás Park játszóterén.
Aztán „valami erő” elragadott minket, és többen belefeledkeztünk egy-egy könyv olvasásába a kreatív foglalkozások mellett.
Köszönjük, hogy táborozhattunk!

Bosnyák Melinda, Miklós Melinda, Ofella Fruzsina, Pető Petra, Varga Petra és a többiek