Iskolánk hírei

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a szülőket, iskolánk valamennyi tanulóját a tanév beköszöntével.
Sok- sok jel mutat arra, hogy a nyárnak vége, s gyerekzsivajtól lesz hangos az iskola. Minden tanév kihívás. Kihívás a pedagógusnak és a szülőknek, de igazi kihívás kell legyen a tanulóknak. Mi készen állunk a figyelemre, türelemre, a partneri együttműködésre. Tanulóinkat arra kérem, hogy álljanak készen a munkára, hisz legfőbb feladatuk a közel 10 hónap alatt a tanulás lesz. A szülőket semmi másra nem kérem, mint az iskolát támogató őszinte kommunikációra, s arra, hogy a hagyományoknak megfelelően legyenek a pedagógus mellett a rendezvények szervezésekor.
A nyáron a KLIK anyagi támogatásával a folyosókon és az illemhelyeken megtörtént a fertőtlenítő meszelés. Pedagógusaink igyekeztek barátságossá, hangulatossá varázsolni a tantermeket, hogy a gyerekek otthonosan érezzék magukat. Mi készen állunk, s várakozással tekintünk az új tanév elé.
A tanév főbb csomópontjai:
Őszi szünet: 2016. november 2.- november 4-ig. Utolsó tanítási nap október 28., első tanítási nap november 7 hétfő.
Téli szünet: 2016. december 22.-2017. január 2. Utolsó tanítási nap 2016. december 21., első tanítási nap 2017. január 3.
Tavaszi szünet: 2017. április 13.-18. Utolsó tanítási nap április 12., első tanítási nap április 19.
Utolsó tanítási nap: 2017. június 15.
Havonta lesz fogadó óra, s évente három alkalommal szülői értekezlet. A távozó pedagógusok helyét sikerült betölteni, fogadják szeretettel és némi türelemmel az új kollégákat. Hagyományos rendezvényeinket ebben a tanévben is tervezzük, s a lehetőségekhez képest visszük a gyerekeket versenyekre is. Kérjük a jövőben is a Sziront’Art Közhasznú Egyesület és a Polgármester asszony támogató segítségét. Iskolánk nyitott az új kezdeményezésekre, s a megvalósítható ötleteket szívesen vesszük. Örömmel tölt el, hogy egy kiváló néptáncoktatóval sikerül a néptánc oktatását megoldani.
Mindenkinek eredményekben gazdag, örömteli tanévet kívánok.
Mátyási Sándorné