Óvodai életünkből

Az új év eleje a jókívánságokról, karácsonyi emlékek megosztásáról szólt az óvodában. Január 12-én újra ellátogatott hozzánk a Tüskéshátú Madártanoda. Most Babszem, a kis füleskuvik volt a vendégünk. Sok érdekességeket hallottunk a baglyok világából, bepillantást nyertünk az éjszakai vadászok életébe. Átfogó képet kaptunk fotók segítségével ezeknek a különös ragadozóknak a világáról.

...Perdülj, bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!
Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet...

Óvodánkban a farsangi előkészületek már január közepétől megkezdődtek. Feldíszítettük az óvodát, a csoportokat, és bohócokat, álarcokat, maszkokat készítettünk. Titkolóztunk, sugdolóztunk, hogy vajon ki milyen jelmezbe bújik majd. Beszélgettünk a farsangi népszokásokról, hagyományokról, a télűző ünnepről. Vidám, mókás farsangi dalokat tanultunk, tréfás  rigmusokkal, versekkel, mesékkel ismerkedtünk. Február 2-án elérkezett a várva várt nagy nap. Az óvoda megtelt hercegnőkkel, hősökkel, mesebeli alakokkal. Verseltünk és daloltunk, játszottunk, táncoltunk és jót mulattunk. A bál egészen ebédig tartott, amikor a gyerekek boldogan és fáradtan bújtak ki jelmezükből és változtak újra óvodásokká. Reméljük, hogy a tél elhagy minket és a tavasz gyorsan itt lesz.
Az óvodás gyermekek nevében szeretnék köszönetet mondani a Szülői Szervezet által lebonyolított óvodai jótékonysági rendezvény szervezőinek, résztvevőinek és támogatóinak a hozzájárulásokért!
Gönczölné Rákász Zsuzsanna óvodavezető