Iskolánk hírei - Vége, s hamarosan kezdődik

A legnehezebb a kezdet, majd a zárás, de a kettő közt sem könnyebb. Amikor közeleg az év vége, akkor egy kicsit mindenki arra koncentrál, hogy áttekintse az elmúlt tanévet, s megfogalmazza eredményeit, vagy eredménytelenségeit. Persze ez önmagában kevés, hisz mindig az okokat kell keresni, s ha azokra találunk megoldást, akkor haladunk előre. A 110 kisgyerekből 109 végezte el eredményesen a tanévet. Egy tanuló tehet javítóvizsgát augusztusban. 8. osztályosaink beiskolázása eredményes volt. 3 tanuló gimnáziumban, 4 tanuló szakgimnáziumban, s 4 tanuló szakközépiskolában folytatja tanulmányait. Nagyon más elvárásokkal, más közeggel, s nagy kihívásokkal fogják szembetalálni magukat. Kitartást, erőt, s azt kívánom, hogy a célt nem szem elől tévesztve folytassátok tanulmányaitokat!
Az iskola az oktatás mellett elkötelezett nevelő munkát is végez. Formálódik a tanulók személyisége, s igyekszünk megtanítani mi a helyes és mi helytelen magatartás. Volt küzdelem,s a tehetetlenség érzését is megtapasztaltuk. Ilyenkor érzem, érezzük azt, hogy a szülő és az iskola nem egyformán gondolja, s teszi a mindennapokban a nevelést. Az iskolának jó lehetőséget ad a személyiségfejlesztésre, közösségformálásra a közös programok szervezése. Éppen ezért voltunk ismét 3 napos táborban Fonyód-ligeten. Az idő nagyon kedvező volt, s a gyerekek jól érezték magukat. Valami hiba mindig történik még a legjobb szándékunk ellenére is. Talán ha itthon maradunk, akkor nem éri olyan kemény kritika munkánkat itthonról /a helyzetet nem ismerve, a szituációt nem látva/, mint amilyen most előfordulhatott. Ezen el kell gondolkodnunk.
A közös táborozáson túl két EFOP-os pályázatnak köszönhetően már a tanítás utáni héten 32 kisgyerek táborozott helyben, s 8 kisgyerek mehetett bentlakásos táborba.
Köszönöm a kollégáknak, hogy bevállalták a hetes táborokat.
Minden osztály volt tanulmányi kiránduláson, s sok közös élménnyel kezdték meg a szünidőt.
Lelkesen gyűjtötték szülők, gyerekek egész évben a kupakokat, melyeket május hónapban el is juttatunk Velencére Szomor Csongor családjának.
Egy kicsit részesei lehettünk a Családi Falunapi rendezvényeknek.
Még volt energiánk Zöld napot tartani június elején.
Táncosaink Sziront’Art segítséggel és szülők támogatásával Dunaújvárosba jártak a Móra Ferenc Általános Iskolában. Fellépésükkel színesítették a nap programját.
Elköszöntünk iskolatitkárunktól, Vörös Adrienntől, aki hosszú éveken át segítette az iskolavezetés munkáját, tartotta a kapcsolatot a szülőkkel. Minden jót kívánunk neki ahhoz, hogy az új cél, amit talált magának, a lehető legtöbb örömet okozza elkövetkezendő életében.
Mi már készülünk a következő tanévre. Elsősorban a Hankook-os pályázat révén három tanteremben a padozat felújítása történik meg.
Bízom benne, hogy segítenek a szülők. Lesz tisztasági meszelés, s kerítés festés.
A következő tanévvel kapcsolatos tudnivalók:
- Tankönyvosztás: 2018 augusztus 29-én 800-1800 óráig. Kérem, hogy ezen időpontban mindenki vigye el a tankönyvet!
- Ügyelet: minden szerdán 900-1300 óráig
- Augusztus 14-én óvodai és iskolai étkezési befizetés 800-1400 óráig az iskolában.
- Tanévnyitó ünnepély 2018 szeptember 3-án 800 órakor. Szeretettel várjuk tanulóinkat és szüleiket!
Egész tanévben számíthattunk az Önkormányzat Képviselőtestületére, polgármester asszony segítségére. Hálás köszönet A Sziront’Art Egyesületnek az önzetlen segítségnyújtásért az utaztatás során, s hálás köszönet a SZÜSZE elnökének, tagjainak az egész évben nyújtott segítségéért! Jövőre is számítunk mindenkire!
Kellemes szünidőt mindenkinek!
Mátyási Sándorné

 

bwd  Oldal 1/2  fwd
n_iskolajun_001.jpg
n_iskolajun_002.jpg
n_iskolajun_003.jpg
n_iskolajun_004.jpg
n_iskolajun_005.jpg
n_iskolajun_006.jpg
n_iskolajun_007.jpg
n_iskolajun_008.jpg
n_iskolajun_009.jpg
n_iskolajun_010.jpg
n_iskolajun_011.jpg
n_iskolajun_012.jpg
n_iskolajun_013.jpg
n_iskolajun_014.jpg
n_iskolajun_015.jpg