Óvodai életünkből

Májusban ünneplőbe öltöztettük a szívünket. Mindhárom csoportban megünnepeltük az anyák napját. A Maci és a Méhecske csoport évzáróval egybekötött anyák napi köszöntéssel szerzett örömet az édesanyáknak, nagymamáknak, a jelen lévő családtagoknak. E jeles nap eljövetele előtt már hetekkel megkezdtük a felkészülést. Ez a nap egy olyan alkalom, amikor megmutathatjuk egy kicsit „magunkat”. Az óvónők munkáját, a gyermekek felkészültségét. Ilyenkor ajándékkal is kedveskedünk az édesanyáknak, nagymamáknak, így köszönve meg azt a sok szeretetet, figyelmet és gondoskodást, amit gyermekeik, unokáik kapnak.
Május 16-án a Süni csoportos gyerekekkel és szüleikkel a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban kirándultunk. Megnéztük a kiállításokat, felmásztunk a kilátóba, megcsodáltuk az arborétum rendkívül gazdag élővilágát. A vadasparkban és a madárröpdében testközelből megfigyelhettük az állatokat. A legnagyobb sikert a kalandjátszótér aratta, ahol minden gyermek lelkesen vette birtokba az izgalmas játékokat. Ezután Agárdról indulva 1 órás sétahajózáson vettünk részt a Velencei-tavon. A karnyújtásnyira került természet egymás után tárta elénk titkait, meglestük a nádasokban megbúvó változatos élővilágot.
 
A Pöttömhetet május 22-től 29-ig rendeztük meg. Célunk az volt, hogy a gyermekek sokrétű kíváncsiságát kielégítsük és sok színes játékot és programot biztosítsunk. Megrendeztük a III. Pöttöm lovas vágtát és megjutalmaztuk minden korosztályban a leggyorsabb lány és fiú lovast.
Megnéztük a Furfangos Paraván bábszínház „Manómese” előadását, amely a barátságról szólt. Az előadás után megismerkedhettek a gyerekek a bábokkal és a díszlettel. Meglátogattak minket a tűzoltók, akik meséltek a munkájukról. Megmutatták a tűzoltóautót, a tűzoltáshoz, mentéshez használt eszközeiket. Kipróbáltuk azt, hogy milyen egy füsttel teli helyiségbe bemenni.
    
Óvodásaink fáradhatatlanul ugráltak, csúszdáztak az ugrálóvárban és körbe lovaskocsiztuk a falut. 29-én az egész óvoda Pusztaszabolcsra kirándult. Kisvasúton utaztunk Pálinkás József kertjében, és ellátogattunk a pusztaszabolcsi tejgazdaságba. Megnéztük a fejést, megsimogattuk a pár napos borjakat, barátkoztunk a békésen kérődző tehenekkel. Óvodásaink most már saját szemükkel látták, hogy milyen módon és honnan kerül nap mint nap intézményünkbe az Iskolatej program keretében az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen tej.

Június 1-jén eljött a várva várt nap, az évzáró és ballagás napja, amire a Süni csoport izgalommal készült. Az évzáró műsorral utoljára ellátogattunk meseországba, eljátszottuk „A kíváncsi királykisasszonyok” című mesét. Majd 15 gyermek verssel, dallal, tánccal búcsút vett az óvó néniktől, dajka néniktől, barátaiktól, óvodástársaktól, a csoportszobától, a játékoktól. Sok szép emlék köti a ballagó gyerekeket az óvodához, sok játék, mesék, programok, kirándulások, és megannyi izgalmas kaland.
 
Búcsúzó nagycsoportosok:
 
Andrási Liza
Cseppen Rajmund Noé       
Erős Nóra                               
Fehér Kinga Laura                          
Gábor Tifani Szilvia
Halász Botond
Joó Tamás Zoltán                           
Keresztes Laura
Kertész Vanda
Kovács Hanna Jázmin             
Kozma Norton                                        
Németh Szófia Rózsa                              
Oláh Patrícia                                            
Sörös Rebeka
Szikszai Nikolaosz

Kívánjuk, hogy minden búcsúzó óvodásunknak teljesüljenek az álmai, vágyai! Érezzék magukat nagyon jól az iskolában, szerezzenek sok örömet szüleiknek, legyenek szorgalmas diákok!