Szironta hírek - Szironta-utánpótlás csoportok

2017/18-as tanévben a Szironta Együttes tehetséggondozó és tehetségazonosító foglalkozásokat hirdetett meg. A Pöttömsziget Óvodában népi játék és zeneóvoda, míg az Arany János Általános Iskolában csengettyűs foglalkozás biztosította a tanulók zenei fejlesztését.
A népi játék foglalkozásokon a legkisebbek drámajátékokat, népi gyermekjátékokat ismerkedtek meg, valamint egyszerűbb gyermekdalokat énekeltek. A zeneóvodában pedig játékos feladatok segítségével nyertek bepillantást a zene világába, már igen hamar egy hangszerrel kiegészültek a foglalkozások, hiszen a hangolt-nyeles Xiloton csengettyűkkel már a legkisebbek is rövid időn belül képessé váltak megszólaltatni 2-3 hangból álló dallamokat.
Az iskolások ősztől a Nemzeti Tehetségprogram nyertes pályázatának köszönhetően kezdtek el játszani az Ulwila módszer egy átalakított verziója segítségével. 2017 decemberében a besnyői Faluházban a gyermek csoportok a Besnyői Népdalkörrel együtt egy karácsonyi koncerttel kedveskedtek szüleiknek és a megjelent vendégeknek.
Az iskolások az iskolai adventi gyertyagyújtáskor, az óvodások pedig az óvodai adventi gyertyagyújtáskor is felléptek saját karácsonyi műsorukkal, a gyermekek és a csengettyűk csilingelő hangja meghitt perceket okozott az őket hallgatóknak.
Szülők és gyermekek kezdeményezésére tavasszal még egy iskolai csengettyűs csoport kezdte meg munkáját. Így már négy csengettyűs csoport készülhettünk a 12. CsengőFestre, ahol ízelítőt adhattak a nebulók a többi együttesnek az első évben tanult dalaikból. A nap végén pedig részt vettek a már hagyományossá vált rekordkísérletben, ahol megdőlt az eddigi rekord, hiszen 294 csengettyű zengte Beethoven Örömódáját, az Európai Unió himnuszát.
A tanév végén pedig minden csoportban egy kis ajándékot vehettek át a gyerekek az egész éves munkájukért, valamint a 12. CsengőFesten történt eredményes szereplésért.
A következő, 2018/19-es tanévben is mind az óvodában mind pedig az iskolában megfelelő igény esetén indítunk szakkört. Az intézményekben a  gyermekeket és szüleiket tájékoztatjuk a tervezett foglalkozásokról és a visszajelzések alapján döntünk a szakkörökről és azok időpontjáról, kérjük, figyeljék az óvodai, iskolai híradásokat, keressék szóróanyagainkat!
További információ Czumpft Krisztinától kérhető (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; 06 30 883 54 67)
Reméljük, hogy idén is több csoporttal indulhat el a Szironta utánpótlás-nevelése!
Szironta Együttes