Iskolánk hírei - Sokszínű, gazdag hétköznapok

Felkészülten, nyugodtan kezdtük a 2018/19-es tanévet. Persze többnyire ez átmeneti állapot. A mindennapi munka forgatagában megbirkóztunk egy katasztrófa védelmi és egy ANTSZ ellenőrzéssel. Csupán egy „kis” lomtalanítást kellett elvégezzünk, s minden egyebet rendben találtak. Az ANTSZ vizsgálat megállapításai és javaslatai alapján van egy kis remény, hogy tudunk venni majd néhány új padot és széket az elhasználódott bútorok helyett. A fenntartó meglepett minket, s nagy örömöt okozott egy új fénymásoló géppel. A mindennapi munkánkat nagyon megkönnyíti, hisz a differenciált fejlesztéshez fontos, hogy a képességeknek megfelelő, fejlesztő feladatlap kerüljön a gyermek kezébe.

Természetesen fókuszban a tanulás áll, s ez marad a gyerekek legfontosabb feladata. Ugyanakkor nem mindegy, hogy jó kedvvel, örömmel jönnek-e iskolába. Azon dolgozunk, hogy ez így legyen. Ezért vannak és szervezzük a tanórán kívüli programokat, melyek színesítik a hétköznapokat. Iránymutató az év elején elfogadott munkatervünk.

Jó érzés látni, hogy új diákjaink szeretnek iskolába járni. 18 kis első osztályos kezdte meg az idei tanévet, s két tanítójuk, Garaguly Krisztina és Kereki Rita kézben tartja, nagy igyekezettel tervezi és szervezi a mindennapjainkat. A hagyományokat követve a szünet előtt megtörtént az első osztályosok avatása, melyet mindig az 5. osztályosok segítségével szervezünk meg.  Játékos feladatok, móka, kacagás volt a délután programja.
Néhány villanásnyi az elmúlt időszak főbb eseményeiről:
- Sokkal esztétikusabb lett a folyosó, miután a SZÜSZE segítségével cipős állványokat vettünk, s Szikszai László támogatásával és segítségével megoldódott a vízhatlanná tétele a polcoknak. Hálás köszönet az önzetlen, gyors segítségért.
- Elindultak a tanórán kívüli tevékenységek is. Annak ellenére, hogy fizetős lett a dráma tanszak, indulhatott idén is a tagozat.
- Szakköri keretben idén is működik a néptánc, s bízunk benne, hogy mind több kisgyerek választja kedvelt délutáni elfoglaltságnak. A szüreti felvonuláson ügyeskedtek a néptáncosok, s szeretnénk Advent környékén egy bemutatkozót tartani a szülőknek.
- Szeptember 29-én részt vettünk a felső tagozatosokkal a IX. Honvédfesztiválon. Látványos, mozgalmas, tartalmas napot töltöttünk Pákozdon.
- Október elején találkoztunk délelőtt Böde Péter vándor meseíróval. Öröm volt látni, hogy a szülők, gyerekek sok könyvet vásároltak az írótól.
- A Zene világnapján a 4. osztályosok varázsoltak el bennünket és az óvodásokat. Furulya, ének, citera színesítette a megemlékezést.
- Sok éve már, hogy az Állatok világnapján a gyerekek elhozzák házi kedvenceiket s büszkén mutatják egymásnak. Érződik az állatok szeretete, az elkötelezettség, felelősségtudat, melyeket kisgyermekkorban lehet kialakítani.
- Külsőségeiben, tartalmában is meghitt megemlékezést tartottak a 6. osztályosok az Aradi vértanúk tiszteletére. Öröm, hogy egyre több szülő, külsős civil szervezet vesz részt ezeken a megemlékezéseken.
- A 7. osztályosok nagyon felkészülten elevenítették fel 1956 eseményeit, s méltó módon emlékeztek az áldozatokra.
- Az őszi idényben 2 alkalommal mérettették meg magukat focista fiaink. Küzdöttek, s mindkét korcsoportban az első három helyen szerepeltek.
- Már októberben megkezdtük az egészségnevelést fókuszba állítani. A védőnő, Szilvike az 1-2. osztályosoknak segített a Fogtündér segítségével a helyes száj- és fogápolást elsajátítani.
- Jártunk Seregélyesen a 6-8- évfolyamos tanulókkal, pályaorientációs napon. Nem lehet elég időben elkezdeni, s még így sem lesz könnyű a pályaválasztás, a beiskolázás.
- Egy érdekes délelőtti program keretében egy kis kuvik életével ismerkedtek meg az alsó tagozatosok. Egész jól viselte a kismadár a sok érdeklődő kérdést.
- Mint minden évben, az idén is gyönyörködhettek a gyerekek az ásványkiállításban, sok érdekességet tudtak meg az előadásokból.
- Igazi kihívás volt a hulladékgyűjtés megszervezése. A hónap végén lebonyolítottuk, s az eredményekről majd később adunk számot.

Mindig előre kell tervezni. Így már nagyvonalakban előkészítette a SZÜSZE a Luca-napot, készülünk az Adventi forgatagra, s az év végi ünnepekre.
Hálás köszönet a szülőknek, az önkormányzat képviselőtestületének, az alpolgármester asszonynak a támogató segítségnyújtásért, az odafigyelésért.

Mátyási Sándorné
intézményvezető

 

bwd  Oldal 1/2  fwd
n_2018suliosz_001.jpg
n_2018suliosz_002.jpg
n_2018suliosz_003.jpg
n_2018suliosz_004.jpg
n_2018suliosz_005.jpg
n_2018suliosz_006.jpg
n_2018suliosz_007.jpg
n_2018suliosz_008.jpg
n_2018suliosz_009.jpg
n_2018suliosz_010.jpg
n_2018suliosz_011.jpg
n_2018suliosz_012.jpg
n_2018suliosz_013.jpg
n_2018suliosz_014.jpg
n_2018suliosz_015.jpg