Óvodai életünkből

Az elmúlt időszakban is sok színes programban, ünnepben részesültek óvodásaink.
November 12-én késő délután a családokkal együtt lámpásokkal felvonultunk, majd a Faluházban a Lóca együttes „Száz liba egy sorba’, mennek a nagy tóra” című Szent Márton legendájának néphagyományokra épülő zenés gyermekműsor keretében néphagyományokat és népszokásokat elevenítettünk fel sok énekkel, játékkal, mozgással.

November 20-án a Méhecske csoport Tárnokra utazott az üveggyárba üzemlátogatásra. Megmutattáka gyerekeknek, hogyan készülnek a karácsonyfadíszek, majd minden kisgyerek festhetett magának 1 gömböt, amit hazavihetett magával. A kiállított csodálatos kézzel festett üvegdíszeket csillogó szemekkel ámulták óvodásaink.
Intézményünkben nagy öröm a mikulás várás, az ezzel járó készülődés. Napokkal előtte megteremtjük a hangulatot, szorgalmasan díszítjük az óvodát, a gyerekek színezik, festik a papírmikulást, a csizmáját, puttonyát. Dalaink, verseink, meséink a jóságos öregről szólnak. Ezekkel a tevékenységekkel „becsalogatjuk a mikulást a szívünkbe".  December 6-án a gyerekek nagy izgalommal várták, hogy eljöjjön hozzánk a jóságos mikulás bácsi. Zenés, énekes kedvcsináló műsor után csengőjét rázva tért be hozzánk a nehéz zsákjával, amiben a jó gyerekek csomagjai lapultak.
A kisebb gyerekek kicsit megszeppenve, a nagyobbak hatalmas örömmel fogadták az öreg mikulást.
 
A karácsony várása minden kisgyermek életében egy izgalommal teli időszak. Az előkészületekben átélik a készülődés örömét, az ünnep előtti izgalmat. A karácsonyi ajándékok, díszek elkészítése, az óvodai ünnepre való felkészülés az egész adventi időszakban folyamatos tevékenykedést jelent számunkra. A napok múlását mindhárom csoportban adventi kalendáriummal jelezzük, mely kis ajándékot is rejt a szerencsés kisgyermeknek.
Advent vasárnapját követő hétfőkön közösen gyertyát gyújtunk a koszorún, énekelünk, verselünk, ünneplünk. Az első gyertya gyújtásánál felidéztük adventi verseinket, dalainkat, majd Tóth Zsuzsanna meséket mondott óvodásainknak melyek a barátságról, szeretetről és az összetartozásról szóltak. Az elkövetkező héten eggyel több gyertyaláng gyulladt fel az adventi koszorúnkon, és ennek alkalmából óvodánk zeneovis és népi játékos csoportjai adtak kis műsort az eddig tanultakból Czumpft Krisztina vezetésével.
 
Az óvoda dolgozói nevében kívánom, hogy minden családban legyen karácsony legszebb dísze a boldogság és szeretet!
Gönczölné Rákász Zsuzsanna