Bachmann Tibor Európa-bajnok

December elején Szlovéniában, a festői tájú Portoroz városában rendezték meg a fudokan karatésok idei legnagyobb megmérettetését, a 24. Fudokan Karate Európa Bajnokságot. Az esemény nívóját jól mutatja, hogy 34 nemzet 1700 versenyzője küzdött meg a különböző kategóriák érmeiért.
A magyar válogatott 9 arany, 9 ezüst és 8 bronzérmet szerzett a kadet, junior felnőtt kategóriákban, ezzel megszerezve az összesített éremtáblázat harmadik helyét.
A négynapos rendezvény második napján felnőtt kategóriájú Fegyveres formagyakorlatban magyar sikernek tapsolt a közönség, amikor az iváncsai Kiai Sportegyesület versenyzője Fábián János 35 éven felüliek kategóriájában szerzett ezüstérmet. A sok sikeres szereplést egy újabb magyar érem koronázta meg. A nap utolsó kategóriájában, a 75 kg-os felnőtt férfi kumitében, küzdelemben a Budai XI-ben gyakorló és Iváncsán edzősködő Bachmann Tibor Európa Bajnok címet szerzett.
Versenyzőnk az elsőkörben erőnyerő volt igy csak a második fordulóban kellett küzdenie. Nagy meglepetés volt az első forduló hiszen ennek a kategóriának a világbajnokát egy német versenyző szoros mérkőzésen legyőzte. Tibornak ennek a klasszissal kellet megküzdenie a második fordulóban. Harcosunk 4/2 pontozással győzőt majd a döntőben egy hatalmas mérkőzést produkálva izraeli ellenfelét 8/0-ra legyőzte.
Az utolsó versenynapra is maradt magyar siker. A felnőtt férfi csapat kumite versenyszám bőven tartogatott izgalmakat a versenyre kilátogatók számára. A Fülöp Ákos, Halmai Roland és Bachmann Tibor alkotta magyar csapat végül a dobogó második fokára állhatott fel, miután a döntőben egy végletekig kiélezett, szoros csatában végül egyetlen ponttal az olasz rivális csapat bizonyult jobbnak.  
A versenyzők a megérdemelt karácsonyi pihenőt követően januárban megkezték a felkészülést a jövő évi hazai versenyekre és a 2019-ben Stuttgartban megrendezendő világbajnokságra.
Gratulálunk,  Iváncsai Kiai kapui kortól és nemtől függetlenül nyitva állnak a kezdők vagy akár a haladó karatékák számára, így ha ön vagy gyermeke a sikereket olvasva kedvet kapott, látogasson el és próbálja ki az edzéseket a következő időpontok valamelyikében!

Iváncsai Általános Iskola
Kedd     16:00-17:30
Besnyő Általános Iskola
Péntek 16:00-17:30
Beloiannisz Művelődési Ház
Hétfő     15:00-16:15
Szerda 15:00-16:15
Szombat 9:00-10:45

Iváncsai Kiai Shotokan Karate Sportegyesület