Óvodánk életéből - Farsangi vigadalom az óvodában

„Közeleg már farsang farka,
vigadj velünk, nosza, rajta!
Öltözz te is maskarába,
siessünk a maszkabálra!"

Maszkot véve, jelmezt húzva
bocsássuk a telet útra!
Ha nem menne jószerével,
kergessük el dobpergéssel!”
(Mentovics Éva: Közeleg már farsang farka)

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak elnevezése, melyet a hagyományőrző programok, vidám lakomák, farsangi bálok, mulatságok, népünnepélyek, jelmezes felvonulások jellemeznek.
Vidám farsangi hangulat költözött óvodánkba is februárban. Beöltöztünk jelmezbe, mókáztunk, mulatoztunk, ezzel lezárva a telet és várva a tavaszt. Minden csoportban verseket, énekeket, farsangi télkergető mondókákat tanultunk. Óvodánk farsangi díszbe öltözött, melynek legtöbbjei gyermekeink munkáját tükrözte. Álarcokat festettünk, bohócokat vágtunk, ragasztottunk, színeztünk, különböző technikákat alkalmazva megcsillogtattuk fantáziánkat és kreativitásunkat.
Andi bohóc gyermekdalokból összeállított műsorral szórakoztatta óvodásainkat. Volt itt zene, tánc, móka, kacagás a gyermekek nagy örömére.
    
„Gyertek, gyertek, gyerekek!
Én veletek nevetek!
Mosolyogjunk, kacagjunk,
kacagtatók maradjunk!”
Gyermekeink már hetek óta nagy-nagy izgalommal készültek a jelmezbálra. Minden nap újabb és újabb ötletekkel rukkoltak elő, minek öltöznek majd fel az óvodai farsangon. 22-én,  pénteken eljött a várva várt nap, a maszkabál napja.
   
Miután megcsodáltuk a szebbnél-szebb jelmezeket, vidám, játékos feladatokkal tettük tartalmasabbá és színesebbé a gyermekek számára az ünnepséget. Mindeközben lehetőség volt a táncra, mulatozásra, vigadalomra.
Úgy érezzük, hogy méltó módon vettünk búcsút a téltől, jöhet a jó idő!