Óvodai életünkből

A májusi hónap örömteli, gazdag programokat kínált óvodásainknak.
8-án a Méhecske csoportosok utolsó óvodás kirándulásként játszóházba mentek, ahol egy önfeledt, vidám napot töltöttek el.
Baki Ferencné meghívására a Kiskondás című bábelőadást néztük meg a Faluházban. Nagy élmény volt óvodásaink számára a színvonalas, magával ragadó meseelőadás.

Mindhárom csoport megható műsor keretében megköszönte az édesanyák vigyázó szeretetét.
A Süni és a Maci csoport vidám, táncos műsorában bemutatta a családoknak az évközben tanult verseket, dalokat, énekes játékokat.
Május utolsó napjaiban hagyományainkhoz híven megrendeztük a Pöttömhetet, tele izgalmas, szórakoztató programmal.
A Lóca együttes „Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt!” népdalokból, népi játékokból álló zenés műsorán képzeletben vonattal elutaztunk nagypapához és nagymamához Kanizsára, ahol izgalmas játékok,  fergeteges mulatozás várta a gyerekeket.
23-án játékországgá változott az óvoda udvara. Ügyességi és sportversenyeken vettek részt a gyerekek, kézműves foglalkozáson alkothattak, arcfestéssel átváltoztak kívánságuk szerint.Hajtogatott lufit kaptak ajándékba, körhintáztak, a játékparkrengeteg szórakozási lehetőséget biztosított számukra.
A Kifli Zenekar koncertjén remek buliban vettünk részt.
A Pöttömvágtán megmérkőztek óvodásaink, majd a leggyorsabb „lovasaink”elismerésben részesültek.
A gyerekek egyik legkedvesebb játéka a csúszdás légvárban való önfeledt ugrálás, „ficánkolás”, idén sem maradhatott el.

Május 31-én a Méhecske csoportos gyerekek utoljára lezárták a nevelési évet egy tavaszi versekből, dalokból összeállított műsorral, majd búcsút vettek egymástól, az intézmény dolgozóitól és az egész óvodai élettől.
A szülőkkel való közös és sikeres munkánk gyümölcs beérett, melynek köszönhetően a gyermekek színes élményekkel gazdagon, biztos alapokkal kezdhetik meg az iskolát.
Búcsúzó nagycsoportosok: Bata-Prémusz Attila, Bula Dávid, Darida Koppány, Debreceni Zalán Norman, Farkas Noémi, Gábriel Ferenc, Galanisz Ilitia Tíria, Kaltenecker Dorka, Kindlik Zoltán Zénó, Kiss Eszter, Kiss Vince László, Komáromi Maja Adrienn, Németh Csenge, Németh Csongor, Száki Liliána, Szikszai Zoé, Verebi Vivien
Kedves búcsúzó óvodásaink! Örülünk, hogy részesei lehettünk az óvodás éveiteknek! Jó szívvel emlékezünk vissza a közösen megélt pillanatokra. Bízunk benne, hogy az ovis évek szép emlékként maradnak meg számotokra, és mindig szeretettel gondoltok majd vissza ránk! Kívánjuk, hogy érezzétek jól magatokat az iskolában, sok dicsérettel térjetek haza naponta!
A 2018/19-es óvodai évet is igyekeztünk a gyerekek számára maradandó élményekkel megfűszerezni. Dalokkal, szép mesékkel, vidám versekkel, kacagtató, vidám mókákkal szőve át színeztük a hétköznapok, meghitt ünnepek sorát.
Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek, az intézmény Szülői Szervezetének és Besnyő Község Önkormányzatának az együttműködést, segítséget, támogatást, amit ebben a nevelési évben nyújtottak óvodánknak!

Gönczölné Rákász Zsuzsanna
óvodavezető

 

bwd  Oldal 2/2  fwd
n_2019tavaszovoda_016.jpg