15. évadát kezdi meg a Szironta Együttes

Bár 2004 decembere óta van kapcsolatunk a csengettyűkkel, az első teljes évadot 2005. szeptemberétől számíthatjuk, így az idei évben kezdhettük el a 15. teljes évadunkat. A tizenöt év hosszú idő, lassan felnő az együttes.
Az évadot Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában 2019. szeptember 29-én, vasárnap 11 órakor kezdődő koncerttel indítjuk. A Budavári Palota patinás hangversenytermében a miskolci Kisharang Együttessel és a Wéber István Női Karral közös előadásban kortárs és klasszikus zeneművek mellett populárisabb dallamok is felcsendülnek.
Az év legdolgosabb időszaka az advent, idén sem lesz másképp: már jelenleg is több mint 10 koncert szerepel naptárunkban, terveink szerint idén sem állunk meg ennek duplája alatt.
Két nagykoncertünk is lesz: Miskolcon a Zenepalotában 2019. november 30-án indítjuk, és Besnyőn, a Faluházban az advent utolsó napjaiban mintegy lezárjuk a karácsonyi időszakot. Mindkét koncerten „nagyzenekari” felállásban is felcsendülnek a harangok, közel 20 zenész közreműködésével. Az év végén, az előzetes tervek szerint idén is lehetőséget kapunk a Papp László Arénában a Budafoki Dohnányi Zenekar karácsonyi koncertjén harangjaink megszólaltatására. Az egyeztetések zajlanak, a részletekről a későbbiekben tájékoztatjuk közönségünket.
Az előadó-művészeti tevékenységünk mellett már szakköri tájékoztatóinkat is megkapták a gyermekek és a szülők. Ebben a tanévben a már megszokott foglalkozásokon a gyermekek zenei előkészítéssel, népi játékokkal, csengettyűvel és citerával ismerkedhetnek meg illetve folytathatják az eddig elkezdett munkát. Újdonság, hogy terveink szerint idén szakköreink a környező településeken is elindulhatnak. Tavaly több mint 40 gyermek vett részt tanórán kívüli foglalkozásainkon. Reméljük, hogy idén is minél több nebulóval találkozhatunk értékteremtő programjainkon!
Irodai szolgáltatásainkkal (nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, iratszerkesztés, számítógép használat, adóbevallások készítése, önellenőrzése stb.) munkatársaink a megszokott időpontban, hétfőtől csütörtökig 10-15 óra között várják az érdeklődőket a Besnyő, Viola utca 5. címen található irodánkban.

Az év vége felé érdemes kicsit vissza is tekinteni: egy sikeresen lezajlott tavaszi CsengőFest rendezvényen újabb csengettyűs rekord született, közreműködtünk a helyi Arany János Általános Iskola Hankook-pályázatának megvalósulásában, augusztus végén pedig 21 gyermek iskolakezdését könnyíthettük meg a több mint 100.000 Ft értékű tanszeradományunkkal, melyet Léhner Nikoletta családsegítő közbenjárásával juttattunk el a rászoruló családoknak.

Ebben az évadban technikai értelemben is fejlődhetünk: elkészültek új arculatunk elemei, a látogatók a www.szironta.hu és a www.sziront.art honlapon már az új megjelenéssel találkozhatnak, tevékenységeink szétválasztását is elkezdtük: az előadó-művészet Szironta név alatt, az irodai szolgáltatások, egyesületi tevékenység sziront.art név alatt zajlanak, míg az oktatási tevékenység Szironta Szakkörök – SziSzabrand alá kerül.
Reméljük, hogy idén is számíthatunk közönségünkre, várjuk Önöket programjainkra, koncertjeinkre!

Sólyom Balázs