A Besnyői Népdalkör hírei

A Besnyői Népdalkör szept. 7-én, a Sárosdi Kézműves Egyesület meghívására két népdalcsokorral szerepelt a kulturális műsorban.
Október 19-20-án, Megyaszón került megrendezésre a XXV. Kossuth Dalköri Találkozó, amelyen részt vettünk. Dunántúli dalcsokrunkkal és a Kossuth-korabeli dalainkkal nagy sikerünk volt. Elhelyeztük a megemlékezés koszorúját a Kossuth Emlékhelyen. Nagyon szép volt a rendezvény színhelye, a Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola, és kertjében a Turul szobor.
Szállásunk Mezőkövesden volt, másnap jót fürödtünk a Zsóry-fürdőben.
Október végén Százhalombattára kirándultunk. A besnyői származású Takács Péter kedves meghívására megtekintettük galériáját. Nagyon tetszettek a gyönyörű, értékes műalkotások és az alkotóikról tartott előadás.
Ellátogattunk a Matrica Múzeumba, ahol Tóth Zsuzsanna muzeológus (szintén besnyői) fogadott bennünket. Bemutatta a helytörténeti kiállítást, majd a Régészeti Parkot tekintettük meg a gyönyörű napsütéses időben. Lenyűgöző látvány volt a halomsír, a különböző korok lakóépületei, használati tárgyai. A múzeum munkatársai korabeli recept alapján lepényt is sütöttek nekünk a kemencében. Felejthetetlen élmény volt ez a nap.

Szuszán Jánosné
népdalkörvezető