Óvodai életünkből

Szeptember első napjai az új óvodásainknak még egy kis sírással teltek, de mostanra minden kisgyerek megszokta az új közösséget, az óvodai élet rendjét. A „nagy" óvodások örömmel és sok élménnyel érkeztek vissza játszótársaik közé. Rögtön előkerültek a legkedvesebb játékok, önfeledten játszottak az udvaron, nagy izgalommal várták az új ovis programokat.
Az idei nevelési évtől óvodánk csatlakozott a Boldog Óvodák hálózatához. A Süni csoportban indult el a Boldogságóra program, mellyel célunk olyan optimista, magabiztos és kitartó óvodások nevelése, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.
A hagyományos szüreti felvonuláson a Községháza előtt a Maci csoportosok is részt vettek. Vidám szüreti műsorral és néptánccal szórakoztatták az érdeklődőket.
Mint minden évben, a megszokott formában rendeztük meg a Mihály-napi vásárt az óvodában. A gyerekek kikiáltókkal, versekkel, énekkel nyitották meg a vásárt. A vásárban mindenki találhatott kedvére való vásárfiát, melyek többségét a gyermekekkel közösen készítettük., majd jó hangulatú mulatozással és falatozással telt el a délelőtt.
 
A Népmese napjáról is méltóképpen megemlékeztünk. A Faluházban Baki Ferencné szervezésében és Besnyő Község Önkormányzatának támogatásával bábelőadáson vettek részt óvodásaink. Köszönjük az élményt! A 4. osztályosok is megajándékoztak minket egy meseelőadással, Fülöpné Kipru Miranda tanítónő felkészítésével. Nagy tapsot kaptak a szereplők, akik nemrégen még kisóvodásaink voltak.
 
Az Állatok világnapjajó alkalmat kínál arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival, valamint játék és alkotás során szerezzenek új ismereteket. Az ember és állat közötti barátság, a felelősségérzet erősítésében Tóbiás kakas és két póniló volt segítségünkre. Nagy élmény volt őket megfigyelni, simogatni, és a bátor gyerekeknek lovagolni a póni hátán.
 
Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos szemlélet megerősítésére, a környezet iránti pozitív érzelmi viszony alakítására. Kiemelt célunk a tiszta és zöld környezet megőrzése a gyerekek segítségével. Intézményünk is örömmel csatlakozott egy országos faültetési kampányhoz. Galagonyafát ültettünk, mert „aki fát ültet, életet ad, és ki életet ad, az jövőt teremt".A faültetés a legszebb és a legegyszerűbb tevékenység, amivel bárki tehet világunk kizöldítéséért és a tisztább levegőért!
 
Gönczölné Rákász Zsuzsanna
óvodavezető