Óvodai életünkből

Elérkeztünk az év legszebb időszakához, angyalok járnak titkon köztünk.
November 11-én megtartottuk Márton napi gyertyafényes felvonulásunkatóvodásainkkal és családjaikkal. Erre az alkalomra a gyerekekkellámpásokat készítettünk, libás mondókákat, énekeket tanultunk, megbeszéltük az év ezen időszakára vonatkozó hiedelmeket, szokásokat, jóslatokat. A Községháza előtt előadtuk kis műsorunkat, majd a Szülői Szervezet és a Polgármester Asszony vendégül látott bennünket az elmaradhatatlan libazsíros kenyérrel, teával,édességgel. Köszönjük a rendezvény biztosítását a Polgárőr Egyesületnek és Soós András rendőr főtörzszászlósnak!
November 14-én intézményünk részt vett az Európai Mézes Reggeli programban. A program célja a magyar méz népszerűsítése, a mézfogyasztás növelése és az, hogy a gyerekek megismerjék ezt az igen magas tápértékű élelmiszert. SabjanJózsef méhész volt a vendégünk, aki mesélt a méhekről, a méhészek munkájáról, a mézkészítés folyamatáról. Segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.
 
Az ünnepi várakozás minden ember életében egy izgalmas esemény. Nincs ez másképp az óvodás gyermekeknél sem. November végétől az adventtel kezdődik a karácsonyi ünnepkör, mely tele van várakozással, izgalommal. A régi hagyományokat megőrizve, új elemekkel gazdagítva éljük meg a várakozás napjait az óvodában is. Az óvodát kívül-belül adventi díszbe öltöztettük, miközben várjuk a téli nagy csodákat, a karácsony ígéretét, lelkekbe lopott szeretetét. Mindennap egy kicsivel közelebb jutunk az ünnephez az adventi naptárral,a napi szintű kézműveskedéssel, a meghitt beszélgetésekkel. Ebben az időszakban különös varázst teremtünk a meséléssel is. Igyekszünk megigézni a karácsonyt, és a várakozáshoz illő mesékkel, versekkel, történetekkel megismertetni gyermekeinket.Adventi koszorúnk első gyertyájának meggyújtásakor a Süni csoport ajándékozta meg társait bensőséges műsorral.A második gyertyagyújtás alkalmából óvodánk zeneovis és népi játékos csoportjai zenéltek, énekeltek Czumpft Krisztina vezetésével. A harmadik gyertya meggyújtását a Besnyői Népdalkörrel ünnepeljük.
 
December 6-án óvodánk apraja és nagyja egybegyűlt, kipirult arccal és csillogó szemmel várta a Mikulást.A jókedv fokozására a Tekergő Bábszínház előadásában megnéztük „A furfangos Mikulás” című mesét.A gyerekek verssel és dallal köszöntötték a hozzánk érkező Mikulás bácsit, aki szétosztotta ajándékát, és megígérte, hogy jövőre is meglátogatja a besnyői óvodát.
 
Karácsonyi délelőttünket december 19-én tartjuk meg.
Ezúton szeretném megköszönni az óvoda Szülői Szervezetének, vezetőjének Szabó Andreának azt a sok munkát, amit intézményünk, kisgyermekeink érdekében végeznek! November 9-én nagy sikerű jótékonysági partyt, december 2. hetében adventi vásárt tartottak óvodánk javára. Épületünk bejárata is általuk lett díszes.
Köszönöm azoknak a családoknak a támogatást, akik munkájukkal, anyagiakkal segítik a Szülői Szervezet rendezvényeit!
Ezeket megfizetni az egyik legdrágább kinccsel tudjuk, az óvodás gyerekek önfeledt mosolyával:
„Gyermek mosolyában
ott az egész világ,
tündöklő, zöld mezők
és rengeteg virág.
Napfény melegsége,
szellő suhanása,
tiszta éjszakában
csillag ragyogása.
Hogyha rád mosolyog,
felvidul a lelked,
meghaltnak hitt álmok
újra élnek benned.”
(Vörös Judit)
Az óvodai dolgozói nevében kívánom, hogy minden családban a karácsony ünnepe a boldogságról, az otthonról, a kedves emlékekről, örömteli meglepetésekről, meghitt pillanatokról szóljon!
Gönczölné Rákász Zsuzsanna
óvodavezető

A Besnyői Pöttömsziget Óvoda a gyermekek nevében köszöni a novemberi jótékonysági rendezvényhez való hozzájárulását a résztvevőknek, szülőknek, támogatóknak!