A Szironta hírei

A Szironta közel félszáz koncerttel, az ország majd minden területét lefedő koncertsorozattal járul hozzá az adventi várakozás különlegesebbé tételéhez a decemberi időszakban. A templomi koncertek a handbellek hangjaival igazán különleges élményt nyújtanak a hallgatóságnak. Koncerteztünk többek között Miskolcon, Oroszlányban,  Fóton, Budapesten, Monoron, Szegeden, Cegléden, Márianosztrán. Még számos helyre jutunk el egészen karácsonyig: Isztimér, Bakonykúti, Szigethalom, Kulcs, Ercsi, Dunaújváros, Bakonyszentlászló, csak hogy a közelebbi helyeket említsük. Részletes koncert információkat megújult honlapunkon, a www.szironta.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.  
December elsejével megjelent az együttes ötödik lemeze Téli álom címmel, mely egy maxi-CD, a tavasszal megjelenő Ébredés című nagylemez előfutára. Öt karácsonyi és téli dallam csendül fel a korongon.
SziSza gyermekek is aktívan részt vettek az intézményi karácsonyokon. A legkisebbek a Pöttömsziget Óvodában a második gyertyagyújtásnál mutatták be, hogy mivel készültek a népi játék és zeneovi foglalkozásokon. Az Arany János Általános Iskolában a remény gyertya meggyújtásánál zenélhettek a kezdő és haladó csengettyűsök és citerások.
Karácsony után sem pihenünk, hiszen december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában ismét felcsendülnek harangjaink a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Igazából karácsony szimfonikus koncertshowján. Idén a finálé mellett Händel: Saul oratóriumának egy részletében is közreműködünk.
Szironta Együttes