Iskolánk hírei - Együtt megoldottuk

Kedves Szülők! Diákok!
Valahogy most nem éreztük, hogy itt a tanév vége. Ez talán annak is köszönhető, hogy naponta sok-sok órát ültünk a gép előtt, úgy, hogy senki meg nem szólított bennünket, s csend volt. Nem volt ez így jó, s csak bízunk benne, hogy az alapvető higiéniai szabályokat betartva, az ősszel a rendes mederben tudjuk megkezdeni a 2020-2021-es tanévet. Igyekeztünk a fenntartó utasításait betartva bezárni a tanévet. Így fordulhatott elő, hogy csak a 7. és a 8. évfolyam vehetett részt az elköszönő diákok búcsúztatóján. A 7. osztályos szülők a rendezvény mellé álltak, s sikerült a lehetőségekhez igazodva, ha szerényebben is, de méltó módon elbúcsúznunk a tanulóktól. Az idei tanévben is adtunk ki Arany-díjat: Horváth Viktor, 8. osztályos tanulónk kapta a nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért.
Ballagó diákjaink:
 Benyovszki Rebeka
 Bildmann Viktor
 Budai Hanna Kata
 Horváth Viktor:
 Juhász Bianka
 Kard Krisztofer
 Kiss Nándor
 Kokics Zsombor
 Koszti Vivien
 Murányi Kevin
 Nyikus Evelin
 Prókai Virág
 Skultéti Dorina
 Tálas Roland
A gyerekek környezettudatos magatartását jelzi, hogy az idén már nem eresztettek fel színes lufikat, helyette egy kis cserszömörce bokrot ültettünk.

Ebben a tanévben is több tanulónk kapott kitűnő bizonyítványt:
1.osztályban szöveges minősítést kaptak a gyerekek, s ők azok, akik kiválóan megfeleltek:Debreceni Zalán Norman, Gábriel Ferenc, Kiss Eszter, Kiss Vincze, Kocsis Ádám, Komáromi Maja Andrienn, Madarász Noémi, Németh Csenge, Németh Csongor, Száki Liliána, Szikszai Zoé
2. osztályban: Andrási Zoltán, Halász Botond, Kovács Hanna Jázmin, Sörös Rebeka, Szikszai Nikolaosz.
3. osztályból: Halász Bendegúz, Kecskés Bálint, Németh Regina.
5. osztály: KaszapElina, Magos Rebeka, Szikszai Thesszalia, Varga Nóra.
7. osztály. Kroó Zoltán, Zarycki Emma
8. osztály. Horváth Viktor, Kiss Nándor

Az idei tanévben a bizonyítványosztás sem a hagyományos módon történt, minden osztály másik napon, más időpontban osztott bizonyítványt.
A fenntartó kérésének eleget téve, felmértük, hogy hány tanuló kér ügyeletet június 26-ig, s naponta 4-8 kisgyerek volt itt az iskolában. Jól érezték magukat.
Közben kiírásra került az Erzsébet-napközis tábor, itt is gyorsnak kellett lenni. Az első turnusban 20, a másodikban 16 tanuló igényelte a tábort. Heti 500 Ft mindösszesen a térítési díj. Ennek hatalmas adminisztrációján is sikerült túllépni, s mindent elkövetünk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.
A fenntartó bruttó 302.000 forinttal hozzájárult az iskola folyosójának meszeléséhez, melyet aFarlamexKft-vel meg is oldottunk. A vállalkozónak, az Önkormányzat Képviselő-testületének, Polgármester asszonynak hálás köszönetem fejezem ki, a szülők, a pedagógusok és diákok nevében mindazért a hatalmas munkáért, mellyel széppé, esztétikussá tették környezetünket.
A szülői közösség és a DÖK támogatásával megköszöntük Molnár Gábornak az online tanítás, tanulás kapcsán nyújtott segítségét.
Másképp, de befejeződött a tanév. A háttérben már a következő tanév előkészítése zajlik. A nyárra szülőknek, diákoknak, kollégáimnak jó pihenést kívánok, felvértezve érkezzenek szeptemberben a következő tanévkezdésre!
Köszönök mindenkinek mindent.

Mátyási Sándorné