Óvodai életünkből

Szeptembertől új kisgyermekekkel bővült óvodásaink köre, és azóta is folyamatosan érkeznek hozzánk az új ovisok. Az óvodáskor beköszönte a legtöbb családban az első olyan élethelyzet, mikor a gyermek a meleg családi fészekből az intézményi nevelésbe lép át. Szeretetteljes gondoskodással, elfogadással, a védettség érzésének biztosításával segítettük az óvodai életbe való beilleszkedést.
A nagyobb óvodások nagy örömmel és izgalommal érkeztek vissza az intézménybe, hiszen legtöbbjük közel fél évet töltött otthon. Hamar birtokba vették az óvodát, a játékokat, az udvart. Újra találkoztak csoporttársaikkal, barátaikkal, folytatódott a játék és a vidám együttlét.
Az óvodai élet minden napján izgalmas, változatos tevékenységeket biztosítunk a gyermekek számára. Igyekszünk élménygazdag, színvonalas nevelést biztosítani óvodásainknak a harmonikus fejlődés elősegítése érdekében.
Az ünnepek jelentős alkalmak a gyermekek és az óvoda életében. A hagyományok, jeles napok megélése teszi színesebbé óvodai életünket. A közös élmény erejével megteremtjük a hagyományokat, és közel hozzuk a szűkebb és tágabb környezetünk eseményeit. Az ünnepekkel közvetítjük kultúránk értékeit, a jeles napok kapcsán felidézzük a népi hagyományokat. Az érzelmi ráhangolódást biztosítjuk az aktuális mesékkel, versekkel, dalokkal, játékokkal.
Kisasszony napján megemlékeztünk az útra induló fecskékről, vándormadarakról.
Szeptember 29-én megrendeztük mindhárom csoportban a Mihály napi vásári forgatagot. A kiskosarak megteltek a gyermekek által készített vásárfiákkal, gyümölcsökkel, termésekkel. Mulatoztunk, falatoztunk, csodásan éreztük magunkat.
Az óvodáskor a mesehallgatás igazi ideje, a gyermekek számára a mesehallgatás rendkívül fontos. Intézményünkben szeptember 30-a, a Népmese napja a mesék világában telt, mert: „Az embernek úgy kell a mese, mint az édes álom.”
Az Állatok világnapja, október 4-e jó alkalmat kínált arra, hogy a gyerekek tovább ismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival, meséljenek saját háziállataikról, valamint játék és alkotás során szerezzenek új ismereteket és élményeket.
A járványhelyzet miatt sajnos az iskolával közös programjaink elmaradnak, de nem feledkeztek meg a nagycsoportosokról az iskolában. Tősér Mónika tanárnő és a 4. osztályosok képviselői egy kis ajándékkal lepték meg a Süni csoportosokat. Köszönjük a 4. osztálynak!

A jótékonysági rendezvények bevételéből, támogatásokból műfüves focipálya készült az óvoda udvarán, a fiúk nagy örömére. Köszönjük Szabó Andreának a pálya megvalósítását!

Gönczölné Rákász Zsuzsanna

 

bwd  Oldal 1/2  fwd
n_2020novovoda_001.jpg
n_2020novovoda_002.jpg
n_2020novovoda_003.jpg
n_2020novovoda_004.jpg
n_2020novovoda_005.jpg
n_2020novovoda_006.jpg
n_2020novovoda_007.jpg
n_2020novovoda_008.jpg
n_2020novovoda_009.jpg
n_2020novovoda_010.jpg
n_2020novovoda_011.jpg
n_2020novovoda_012.jpg
n_2020novovoda_013.jpg
n_2020novovoda_014.jpg
n_2020novovoda_015.jpg