Szironta hírei - Erős évadkezdés, telített adventi hétvégék a Szirontánál

A tizenhatodik évadot kezdtük meg a nyár végén, bár a bizonytalanság zenészeinkre és szervezési feladatainkra is rányomta bélyegét, nem panaszkodhatunk: 45 koncerten vagyunk túl ebben az évadban, az adventi időszak előtt még 3 vár ránk, és az őszi közel 50 koncert mellett az adventi hétvégéinket is lekötötték már, 15 koncert található az ünnepi hétvégéken és a szervezési folyamatok még javában zajlanak.
Örömmel tölt el bennünket, hogy olyan helyszínekre is eljuthattunk, mint a 91 lelket számláló Palé, de szinte az összes megyében hallhatták őszi műsorunkat. Sikerrel valósítottuk meg az I. Harangfesztivált is, melynek végül az Agárdi Popstrand adott otthont, és amelyen közel 60 harangzenész és a Krammer Big Band vett részt, csodálatos tóparti környezetben.
Együttesünk az adventi időszakban teljesen új repertoárral várja a karácsonyt, így decemberi koncertjeinken olyan zeneművek is megszólalnak, mint a Pentatonixtól a Carol of the Bells, vagy a Polár Expresszismert dallama, de az Anasztázia kedvelt karácsonyi száma és a Jingle bells eredeti változata is felcsendülhet reményeink szerint harangjaink által.
Bár úgy terveztük, hogy elindítjuk szakköreinket, ezt a vírushelyzet miatt csak részben valósítottuk meg, nem kockáztattuk szakköreinkkel a fertőzésveszélyt, így csak hangszeres foglalkozásaink kezdődtek el az iskolában, óvodai programjainkat elhalasztottuk. Reméljük, hogy tavaszra normalizálódó körülményekkel indíthatjuk el óvodai foglalkozásainkat is. Ezzel együtt egyeztetések folynak a digitális oktatási forma bevezetéséről szervezetünknél. A Besnyői Népdalkör csengettyűsei is készülnek: tavaszra óvodai programokba kapcsolódnak be előadásukkal és népszerűsítik a csengettyűzenét a legfiatalabb korosztálynak.
A november hónap az adventi időszakra való felkészülés a Szirontánál, szinte napi szinten zajlanak a próbák, hogy a november 27-én kezdődő adventi időszakban helyt állhassunk és messzire vigyük Besnyő nevét és a harangok csodálatos hangját. Aktuális koncertkínálatunkat honlapunkon, a szironta.hu címen nyomon követhetik.
Bár idén a létszámkorlát miatt az Arénában már biztosan nem valósulhat meg a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar karácsonyi koncertshowja, azért nem hagyjuk szimfonikus élmény nélkül a harangzene kedvelőit: terveink szerint egy online koncerttel jelentkezik a BDZ a MüPa Bartók Béla Hangversenyterméből, melyen a Szironta is ott lesz… Már nagyon várjuk!