Közlemény a Központi Statisztikai Hivatal által végzett felmérésről

n ksh-kozlemeny

Eladó családi ház

n eladocsaladihaz

A pályázat benyújtási határideje: 2019. szeptember 30.

Zumba® Kids Besnyőn ovisoknak és iskolásoknak

Hogy mi is az a Zumba® Kids?

A Zumba® Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható táncos fitnesz program, mely során az aerobic mozdulatok beépülnek a különböző latin zenékre készült táncos koreográfiákba. A Zumba® Kids ennek kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett egyszerűbb, játékos változata, amely lányoknak és fiúknak egyaránt szól.
A legfőbb cél, hogy a gyermek élvezze, amit csinál, és ezen kívül fejlessze a ritmusérzéket, a koordinációs képességeket, az egyensúlyérzéket. Itt nincs verseny, megmérettetés, követelmény.
Az órák során sokat játsszunk és beszélgetünk is, tapasztalataim szerint a legtöbb zenét, mozgást kedvelő gyermek imádja és nagyon ki tudja őket nyitni.

Első ingyenes bemutató óra:
   szeptember 18-án:
-    16:15 órától ovisok (3 - 7 évesek)
-    17:15 órától  iskolások (7 - 14 évesek)
Mit hozz magaddal?: jókedvet, nyitottságot, kényelmes öltözéket, váltócipőt, innivalót :-)
Bejelentkezést kérek szépen a 06 20 312 4895 telefonszámon.

Helyszín: Tornaterem (Besnyő, Kultúr köz 1-3)
Várom a gyerkőcöket szeretettel!

Tóth Andrea
Zumba Fitness Instruktor
Aerobik edző

Áramszünet értesítő - 2019. október 9. (időpontváltozás)

n 2019okt9aramszunet

Szüreti felvonulás és Bál Besnyőn - 2019. szeptember 28.

n szureti2019

Lakossági tájékoztató

n 2019vasutszept 001

Besnyői Búcsú

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy az idei évben

2019. október 13. napján (vasárnap)

kerül megrendezésre Besnyőn a Búcsú.

Hirdetmény

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Besnyő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényi kötelezettségének eleget téve 2019. május 15. napi ülésén elfogadta Besnyő Község Településképi Arculati Kézikönyvét, valamint a településkép védelméről szóló 7/2019.(V.22.) önkormányzati rendeletet.

A településképi arculati kézikönyv és a településkép védelméről szóló rendelet elsődleges célja, hogy a település épített- és táji értékeit felkutassa és azok helyi védelmét, valamint a kialakult jellegzetes településkép megőrzését és annak tervszerű, harmonikus továbbfejlesztését szakmailag előkészítse, megalapozza.

A településképi arculati kézikönyv egy olyan útmutatót jelent, ami közérthető formában hivatott elmondani és elmagyarázni, azokat az építészeti irányokat és javaslatokat, amit a település épülő, fejlődő jövőjében majd az itt élők és a beruházók számára alapul kell venni. Többnyire a „Hogyan?” kérdésre ad egzakt választ, a településen már fellelhető jó példákkal és egyéb magyarázó ábrákkal. Célja, a közérthetőség, a mindennapi felhasználást szolgálja és segíti. A Kézikönyv egyik legfőbb célja az értékmegőrzés, az épített örökségünk, múltunk megőrzése és annak, jövőbeliségének szilárdabb alapokra helyezése.
A Településképi Arculati Kézikönyvben meghatározásra kerültek a településkaraktert meghatározó településképi jellemzők, a településkép minőségi formálására vonatkozó ajánlások, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemek, ajánlások.

A településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet rögzíti a helyi védelem feladatát, fajtáit, a védetté nyilvánítás szabályait, a településképi szempontból meghatározó területeket, a településképi követelményeket (építészeti követelményeket, az egyes sajátos építmények műtárgyak elhelyezésének szabályait, a reklámhordozókra vonatkozó egyedi követelményeket), valamint a településkép-érvényesítés eszközeit.

Az elfogadott településrendezési eszközök megtalálhatóak az önkormányzat honlapján.

Településképi Arculati Kézikönyv

7/2019. (V.22.) önkormányzati rendelet a településkép védelméről