Tájékoztatás az ügysegéd ügyfélfogadásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal 2023. március 17. napjától visszaállítja az ügysegédi tevékenységet.
Fentiekre tekintettel Besnyő településen Kurné Tibold Erika ügysegéd márciustól minden hónap utolsó hetében hétfőn 13.00-16.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

Tavaszváró békakiállítás Besnyőn a Faluházban

000 2023bekakiallitas 001

000 2023bekakiallitas 002

Változik a B3 Mobil Bankfiók nyitvatartási ideje

November 1. napjától a B3 TAKARÉK Szövetkezet által működtetett Mobil Bankfiók
minden páros héten csütörtökön 11.00 órától 12.00 óráig lesz elérhető településünkön.
A helyszín továbbra is a Polgármesteri Hivatal előtti tér.

000 202210takarek 001

Tájékoztatás a települési ügysegédek tevékenységének felfüggesztéséről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának tájékoztatása szerint a települési ügysegédek tevékenysége 2022. október 28. napjától 2023. március 17. napjáig felfüggesztésre kerül.


Az ügysegédi tevékenység visszaállításáról, annak megkezdése előtt tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!


Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatás szennyvízbekötések szakfelügyeleti díjának változásáról

000 2022szennyvizbekotes 001

000 2022szennyvizbekotes 002

Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem

Újra várják a jelentkezőket Önkéntes Katonai Szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban. A tavaly őszi pilot programba mintegy ötszázan kerültek be, többen azóta is a seregben szolgálnak.
Az első két hónapban a tartalékos katonák alapkiképzésen vesznek részt, majd a második, négyhónapos ciklusban több opció közül is választhatnak. Lehetőségük van a lakhelyükhöz közeli tartalékos szervezetnél maradni, átszerződhetnek más szolgálati formára, vagy kérhetik, hogy kiképzésük speciális területen folytatódjon. Ha a szakkiképzés mellett döntenek, fizetésük a mindenkori minimálbérről a garantált bérminimumra emelkedik, mely jelenleg bruttó 260 ezer Ft.
A szeptember 5-én induló kiképzések a tervek szerint az ország valamennyi megyéjében és Budapesten is megkezdődnek. A felkészítés alappillére a mindennapos katonai testnevelés, melyet fizikai állapotfelmérés előz meg. A résztvevők harcászatot, közelharcot és térképészet tanulnak, megismerkednek a szolgálati szabályzattal, részt vesznek lőkiképzésen és alaki foglalkozásokon egyaránt. Aki úgy dönt, kipróbálná magát műveleti feladatokat ellátó csapatnál, ejtőernyős-, búvár- vagy speciális lövész kiképzést is kaphat, de megtanulhat harcjárművet vagy munkagépet vezetni is.
A program rugalmas: bármikor megszakítható, de újabb hat hónappal meg is lehet hosszabbítani. Aki pedig több évig katonaként szolgálna, dönthet a szerződéses, a műveleti tartalékos vagy a területvédelmi tartalékos szolgálati formák mellett. Egy korábbi interjúban Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese így fogalmazott: „ha hat hónap után az illető leszerel, akkor is nő a kiképzett tartalékosként nyilvántartott magyar állampolgárok száma, ha pedig szerződéses katonaként vagy területvédelmi tartalékosként szolgál tovább, akkor megint bővült a Magyar Honvédség képessége.”
Elsősorban olyan fiatalokra számítanak, akik egy ideig szüneteltetik tanulmányaikat, és erre az időre stabil megélhetést keresnek. Ez a szolgálati forma ugródeszka lehet a felsőoktatásba, hiszen a féléves szolgálatért akár 32-, az egyéves szolgálatért akár 64 többletpont is járhat.   
Valamennyi 18 és 65 év közötti magyar állampolgár jelentkezését várják, aki rendelkezik bejelentett belföldi lakóhellyel, erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg. Jelentkezni legkésőbb augusztus 15-ig lehet a megyeszékhelyek toborzóirodáiban, az iranyasereg.hu oldalon https://iranyasereg.hu/jelentkezes-oksz/, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Plakát letöltése

000 202208katona 001

DRV Zrt. - víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás

DRV Zrt. tájékoztatása a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás – Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában című projekttel kapcsolatos kiadványairól:

https://www.drv.hu/kehop-2.1.7.-vizikozmu-szolgaltatassal-kapcsolatos-szemleletformalas

Elérés a honlapról: www.drv.hu – közérdekű adatok – támogatásból megvalósuló fejlesztések – kehop 2.1 7. – Szemléletformálás

Tájékoztatók, kiadványok/Csatorna illemtan:

· óvodásoknak

· kisiskolásoknak

· középiskolásoknak, felnőtteknek

 
Tájékoztatók, kiadványok/Ivóvizes kiadványok:

· Legnagyobb kincsünk a víz – mondóka óvodásoknak

· Csapvíz – A szuper erő titka!

· Csapvízzel a környezetért és az egészségedért