Tájékoztatás tervezett áramszünetről

000 20221209aramszunet 001

000 20221215delelottaramszunet 001

000 20221215delutanaramszunet 001

Meghívó mikulás ünnepélyre

000 2022mikulasmeghivo 001

Ladás Mikulás 2022 program

000 2022ladasmikulas 001

Tájékoztatás hirdetmény közzétételével történő értékesítésről

Hirdetmény a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével történő értékesítésére vonatkozóan

Hirdetmény IV. ütem

Hirdetmény V. ütem

Változik a B3 Mobil Bankfiók nyitvatartási ideje

November 1. napjától a B3 TAKARÉK Szövetkezet által működtetett Mobil Bankfiók
minden páros héten csütörtökön 11.00 órától 12.00 óráig lesz elérhető településünkön.
A helyszín továbbra is a Polgármesteri Hivatal előtti tér.

000 202210takarek 001

Tájékoztatás a települési ügysegédek tevékenységének felfüggesztéséről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának tájékoztatása szerint a települési ügysegédek tevékenysége 2022. október 28. napjától 2023. március 17. napjáig felfüggesztésre kerül.


Az ügysegédi tevékenység visszaállításáról, annak megkezdése előtt tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!


Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatás szennyvízbekötések szakfelügyeleti díjának változásáról

000 2022szennyvizbekotes 001

000 2022szennyvizbekotes 002

Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem

Újra várják a jelentkezőket Önkéntes Katonai Szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban. A tavaly őszi pilot programba mintegy ötszázan kerültek be, többen azóta is a seregben szolgálnak.
Az első két hónapban a tartalékos katonák alapkiképzésen vesznek részt, majd a második, négyhónapos ciklusban több opció közül is választhatnak. Lehetőségük van a lakhelyükhöz közeli tartalékos szervezetnél maradni, átszerződhetnek más szolgálati formára, vagy kérhetik, hogy kiképzésük speciális területen folytatódjon. Ha a szakkiképzés mellett döntenek, fizetésük a mindenkori minimálbérről a garantált bérminimumra emelkedik, mely jelenleg bruttó 260 ezer Ft.
A szeptember 5-én induló kiképzések a tervek szerint az ország valamennyi megyéjében és Budapesten is megkezdődnek. A felkészítés alappillére a mindennapos katonai testnevelés, melyet fizikai állapotfelmérés előz meg. A résztvevők harcászatot, közelharcot és térképészet tanulnak, megismerkednek a szolgálati szabályzattal, részt vesznek lőkiképzésen és alaki foglalkozásokon egyaránt. Aki úgy dönt, kipróbálná magát műveleti feladatokat ellátó csapatnál, ejtőernyős-, búvár- vagy speciális lövész kiképzést is kaphat, de megtanulhat harcjárművet vagy munkagépet vezetni is.
A program rugalmas: bármikor megszakítható, de újabb hat hónappal meg is lehet hosszabbítani. Aki pedig több évig katonaként szolgálna, dönthet a szerződéses, a műveleti tartalékos vagy a területvédelmi tartalékos szolgálati formák mellett. Egy korábbi interjúban Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese így fogalmazott: „ha hat hónap után az illető leszerel, akkor is nő a kiképzett tartalékosként nyilvántartott magyar állampolgárok száma, ha pedig szerződéses katonaként vagy területvédelmi tartalékosként szolgál tovább, akkor megint bővült a Magyar Honvédség képessége.”
Elsősorban olyan fiatalokra számítanak, akik egy ideig szüneteltetik tanulmányaikat, és erre az időre stabil megélhetést keresnek. Ez a szolgálati forma ugródeszka lehet a felsőoktatásba, hiszen a féléves szolgálatért akár 32-, az egyéves szolgálatért akár 64 többletpont is járhat.   
Valamennyi 18 és 65 év közötti magyar állampolgár jelentkezését várják, aki rendelkezik bejelentett belföldi lakóhellyel, erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg. Jelentkezni legkésőbb augusztus 15-ig lehet a megyeszékhelyek toborzóirodáiban, az iranyasereg.hu oldalon https://iranyasereg.hu/jelentkezes-oksz/, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Plakát letöltése

000 202208katona 001