Iskolánk hírei

Iskolánk életének elmúlt 2 hónapja is tele volt élménydús eseményekkel. Nem könnyű az életünk a vírushelyzet miatt, igyekeztünk a meghozott óvintézkedések mellett valamennyi tervezett programunkat megtartani.
 Novemberi hónapunk az egészségnevelés jegyében telt. Az iskolában folyó egészségnevelés jelentőségét alátámasztja az a tény, hogy a tanulókban ekkor formálódik meg a helyes életmódhoz, életvitelhez szükséges beállítódás. Úgy véljük, éppen ezért fontos feladatunk hozzájárulni gyermekeink életminőségének javításához, a megfelelő ismeretek, szemléletek átadásán keresztül. Fontosnak tartjuk tudatosítani a tanulókban, hogy belássák, mindennapi életük saját maguk által alakítható, megtervezhető, melyben felelősségük van. Ennek megléte alapvető fontosságú abban, hogy a diákok értékrendszerébe az egészséget támogató olyan értékek, mint a megfelelő konfliktuskezelés, az interperszonális kapcsolatok, a megfelelő táplálkozás, egészségvédelem, valamint a mentálhigiéné, beépüljenek, s ellássák funkciójukat.
Az egészségnevelés céljainak mind teljesebb elérése érdekében lényegesnek tartjuk az egészségtudatos magatartás kialakítását, hogy a diákok megtapasztalják, miként tudják megvalósítani az egészségtudatos magatartást. Erre szolgáltak azok a programok, melyeket szerveztünk nekik.
Első programunk a „Népdal-éneklési verseny” volt, melyet a vírushelyzet miatt osztályszinten szerveztünk meg. A diákok lelkesen készültek, nagyon ügyesen szerepeltek.
Hatalmas hálával és köszönettel tartozunk Páli Szilvia védőnőnknek, aki fantasztikus előadásokat tartott iskolánk valamennyi osztályának, korosztálynak megfelelően. A kisebbekkel a helyes tisztálkodásról, betegségek elkerüléséről, az influenzáról, egészséges táplálkozásról beszélgetett. A felsős korosztály számára káros szenvedélyekről, dohányzásról, fogamzásgátlásról, egészséges táplálkozásról tartott előadásokat. Ezenkívül, sikeres pályázásnak köszönhetően, minden kisgyerek ajándék fogkefét és fogkrémet kapott.
November második hetében az egészséges táplálkozásról beszélgettünk, illetve „Salátabárt” szerveztünk a gyerekeknek osztályszinten. Iskolánk az iváncsai „Alba Fructus”-tól sok zöldéget és gyümölcsöt, Keresztúri Bélától kenyereket, a pusztaszabolcsi tejüzemtől pedig vajkrémeket kapott, melyekből egészséges, finom ételeket készítettek, majd jóízűen meg is ettek. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetünket a felajánlásokért, programunk támogatásáért.
Iskolánk pályázott egy planetáriumos előadásra, melyet meg is nyertünk. Mondanom sem kell, mennyire élvezték a gyerekek! Hatalmas élmény volt.
November harmadik hetében a „Vöröskereszt” munkatársai látogattak el hozzánk, akik sok hasznos és érdekes információval  látták el diákjainkat balesetvédelem, segítségkérés és segítségnyújtás terén is. Ezúton is Páli Szilviának tartozunk köszönettel, mert ezen programok az ő közbenjárásával valósultak meg.
November 22-én „Mese-felolvasó” versenyt szerveztünk, ugyancsak osztályszinten. Sok kisdiák készült egy-egy varázslatos mesével, melyek hallgatása bearanyozta a napunkat.
Ugyancsak sikeres pályázat által, elsőseinkkel bekerültünk az „Úszó nemzet” programba, mely által januártól ingyenes úszásoktatásban részesülnek az iváncsai tanuszodában. A gyerekek az úszáshoz szükséges felszerelést is kapni fognak.
Az 5. osztály színházba mehetett Dunaújvárosba, a Lázár Ervin programon keresztül.
Iskolánkban hagyomány az adventi gyertyagyújtás. A jelenlegi helyzet miatt a műsorral készülő osztályok előadását felvesszük és reggel, az iskolarádión keresztül meghallgatják a gyerekek. A gyertyákat pedig a műsorral készülő osztály gyújtja meg. December elejére téli pompába öltöztettük iskolánkat, kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a díszítésben, dekorálásban.
Több versenyen is részt vettek iskolánk tanulói. Bogárné Anikó tanítványai részt vettek a tankerületi angol versenyen, amelyen Németh Regina 1. helyezést, Halász Bendegúz pedig 2. helyezést ért el. Bodrogi Csilla osztálya megnyerte Bosnyák Viktória író-olvasó találkozóját és könyvjutalmat is kaptak. A 3. osztályból Németh Csenge és Németh Csongor a „Tekergő természettudományi verseny” 3. helyezettjei lettek megyei szinten. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, köszönjük kitartó, sikeres munkájukat!
December 6.-án a nyolcadikosok és osztályfőnökük közreműködésével, alsósainkat meglepte délelőtt a Mikulás. A szülők által összeállított csomagokat kapták meg a gyerekek, aminek nagyon örültek.
A Luca-napi rendezvényünket a vírushelyzet miatt, sajnos ebben a tanévben sem tudtuk megtartani.
Intézményünk adományozás terén is kivette a részét. Részt vettünk az országos szintű „Szeretetcsoki” programban, mely által 76 tábla csokoládét, 34 db. társas-és plüss játékot, 2 mesekönyvet és 25 db. írószert tudtunk csomagként feladni kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek és nélkülöző családok támogatására. Kupakgyűjtést is szerveztünk egy beteg kisgyermek megsegítésére.
Az utolsó tanítási napra osztályszintű karácsonyozást tervezünk, ahol megajándékozzuk egymást, játszunk, kézműveskedünk, hangolódunk a karácsonyi ünnepekre
Garaguly Krisztina
intézményvezető

 

bwd  Oldal 1/2  fwd
000_2021deciskola_001.jpg
000_2021deciskola_002.jpg
000_2021deciskola_003.jpg
000_2021deciskola_004.jpg
000_2021deciskola_005.jpg
000_2021deciskola_006.jpg
000_2021deciskola_007.jpg
000_2021deciskola_008.jpg
000_2021deciskola_009.jpg
000_2021deciskola_010.jpg
000_2021deciskola_011.jpg
000_2021deciskola_012.jpg
000_2021deciskola_013.jpg
000_2021deciskola_014.jpg
000_2021deciskola_015.jpg