Óvodai életünkből

Novemberben első óvodai rendezvényünk a Márton-napi hagyományok felelevenítése volt. A csoportokban az óvó nénik meséltek Szent Márton legendájáról, majd lámpást gyújtva vonultunk a jócselekedet jelképező fénnyel. Énekeltünk, mulattunk, megemlékeztünk a Márton-naphoz kapcsolódó szokásokról. Végül nem maradhatott el a libazsíros kenyér falatozása sem.
  
Ismét koncertet adott óvodásainknak Kalap Jakab. A Madarak és fák című környezetvédő műsorukkal egy kismadár megmentésének történetét bábozták, zenélték el nekünk.
Köszönjük a Patai családnak, hogy óvodásainkat megajándékozták ezzel az élménnyel!
    
A Mikulás is járt intézményünkben. Finomságokkal teli csomagot hagyott minden kisgyereknek, nagy örömet okozva ezzel apróságainknak.
       
Az advent, az ünnepvárás ideje alatt az áhítatot, a várakozás örömét éljük át. Az adventi hetek, a karácsonyvárás az egyik legjelentősebb ünnepi időszakunk. A decembert talán nem véletlenül hívják „Álom havának” is, hisz a gyermekek számára egyfajta misztikumot és az álmodozást is magába foglalja. Talán ezért is áll a szívükhöz oly közel. A gyerekekkel közösen meggyújtjuk a gyertyákat a koszorún, adventi kalendáriummal számoljuk a napokat, a dogozók és a szülők karácsonyi díszekbe, fényekbe öltöztették az óvodát. Az ügyes gyerekkezek készítik a családjuknak az apró ajándékokat, dalokkal, versekkel melengetjük lelkünket.
Intézményünk világító adventi ablakokkal várja az ünnepet. 24 óvodásunk családja szintén díszíti, kivilágítja az adventi kalendárium szerint házuk ablakát. Napról napra több ablak világít
Besnyőn.

Az óvoda dolgozói és a magam nevében szívemből kívánom, hogy az év legszebb ünnepe hozzon békességet és örömet óvodásaik családjának, illetve a település minden lakosának!

Gönczölné Rákász Zsuzsanna
óvodavezető