Iskolai hírek

Iskolánkban az áprilisi hónap is igen mozgalmasra sikerült, hiszen végre feloldódtak a Covid-járvány miatti rendelkezések.
Március végén az alsó tagozatosok színházban voltak Dunaújvárosban, ahol a „Csipike és Kukucsi” című zenés mesejátékot nézték meg. A buszköltséget a Szüsze támogatta, amit nagyon szépen köszönünk. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek.
A hónap elején, a szülői munkaközösség fantasztikus jótékonysági Retro disco-t szervezett, amelynek bevételéből iskolánkat támogatják. A gyerekek versenyekre, kirándulásokra való utaztatását, rendezvényeken való ajándékozását, ballagók támogatását, eszközök beszerzését segítik  az összegyűlt keretből. A rendezvény teltházas volt, amelyen mindenki nagyon jól érezte magát, köszönhetően a mindenre is kiterjedő, fantasztikus szervezésnek és lebonyolításnak. Itt is szeretném megköszönni mindenki önzetlen munkáját, aki bármilyen formában is segített a program létrehozásában, kivitelezésében. Külön szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában (tombola tárggyal, jegyvásárlással, személyes részvétellel, anyagi támogatással) hozzájárult iskolánk gyermekeinek támogatásához.
A bevétel egy részéből lecseréljük valamennyi tanteremben a régi krétás táblákat fehér táblákra, illetve egy új projektort is beszereztünk a hatékonyabb oktatás érdekében.
A leendő első osztályos kis ovisoknak „Iskola-nyitogató” programokat szerveztünk. Első körben az óvodások szüleit hívtuk meg nyílt órákra, majd az ovisokat is. A 4. osztályosok nagyon sok szeretettel fogadták őket, közösen tevékenykedtek, játszottak. Nagyon örültünk az érdeklődő szülőknek és a picurkáknak egyaránt. Nagyon sok szeretettel várjuk a kis elsősöket szeptemberben!
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon „Nyuszinapot” szerveztünk iskolai szinten. Ezáltal tanulóink ráhangolódhattak a húsvéti ünnepekre, eltölthettek egy igen jó hangulatura sikerült délelőttöt. Volt locsolóvers tanulás és kirakás, tojásvadászat, tojássepregetés, tojásgurítás, célba dobás, vízhordás locsoláshoz, tojáshordás, tojás-kuglizás, zárásként pedig táncház. A tréfás vetélkedők, ügyességi feladatok, a sok nevetés, a „Nyuszi” ajándékai fergeteges hangulatú, élménydús, tartalmas délelőttöt nyújtott gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Erre a rendezvényre is meghívtuk ovisaink közül a leendő első osztályosokat. Ezúton is szeretném megköszönni a szülők és a kollegák munkáját az ajándékok beszerzésében, a programok szervezésében és lebonyolításában.
A tavaszi szünet után Baki Ferencné szervezésében és Fejes Zsuzsanna polgármester asszony támogatásával, iskolánk tanulói két ingyenes koncerten is részt vehetettek a Lóca, majd a Palinta együttesek műsorát megtekintve. Csodálatos élmény volt!
Számtalan versenyen vettek részt ebben a hónapban is tanulóink. Az Országos Kajla Bajnokságon Magyarország tájaival, nevezetességeivel ismerkedhettek meg az érdeklődő gyerekek kisfilmek formájában. Megszerzett tudásukról online játék keretében adhattak számot, s Fejér megyében az előkelő 4. helyet szerezték meg. Csapattagok: Debreceni Zalán, Fodor-Nagy Fanni, Kiss Vince, Madarász Noémi, Németh Csenge, Németh Csongor, Szikszai Zoé.
A 3. osztályosok 5 fős csapattal vettek részt a K&H Bank által meghirdetett pénzügyi vetélkedőn. A hónapokon át tartó felkészülést követően két online forduló után bejutottak a regionális középdöntőbe, ahol 2. helyezést értek el. Csapattagok: Csizmadia Zajzon, Gábriel Ferenc, Komáromi Maja, Skultéti-Nagy Milán, Száki Liliána.
A Reál Hungária által kiírt Kis Hősök pályázaton a 3. osztályosok 100.000 Ft pénzjutalmat nyertek, melyet osztálykirándulásra fordíthatnak. Hatalmas köszönet Bodrogi Csilla tanítónak a felkészítésért, lelkes munkájáért és a gyerekeknek a csodálatos eredményekért!
A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola által szervezett megyei szintű angol nyelvi versenyen az 5. és 6. osztályosok között, a Besnyői Arany János Általános Iskola 5. osztályosainak 'The Little Spiders' csapata 3. helyezést ért el. Az első fordulóban a '101 Dalmatians' című angol nyelvű könyv elolvasása után egy feladatlapot kellett közösen megoldaniuk. Ezzel bekerültek a legjobb 6 helyezett közé. A második fordulóban online írásbeli feladatmegoldásban és szóbeli feleletükkel felküzdötték magukat a 3. helyre. Felkészülésükhöz és eredményükhöz gratulálok Bogárné Nagy Anikó kolleganőnek és a gyerekeknek egyaránt! Csak így tovább!
Tervezzük a következő hónapok eseményeit is, lassan itt a tanév végi hajrá! Készülünk az Anyák. napi ünnepségekre, osztálykirándulásokra, a gyermek és családi napra, az évzáróra és a ballagásra és természetesen a szuperebbnél szuperebb bizonyítványok kiosztására.
Garaguly Krisztina
intézményvezető