Óvodai életünkből

Májusban megünnepeltük az édesanyákat, nagymamákat, melyet ismét lázas készülődés előzött meg. Az év közben tanultak mellett a gyerekek szorgalmasan tanulták a kis köszöntő verseiket, dalaikat, táncokat, kis kezeik ügyesen készítették a meglepetést. Az anyukák és a családtagok megilletődve, büszkén és könnyes szemmel figyelték gyermekeiket, szeretettel fogadták ajándékukat.
Pályázati forrásból két előadással is megörvendeztettük apróságainkat. A Szironta Együttes kristálytiszta csengő hangokon előadott műveit tátott szájjal hallgatták óvodásaink. A mesefilmek zenéi, operadallamok után csengettyűszó mellett énekeltünk is. Plusz élményként a gyerekek kezükbe kaphatták a hangszereket, és hangos zene-bona zárta a koncertet. Majd az Eleven Társulat „Az öreg halász és a nagyravágyó felesége” című zenés mesejátéka varázsolta el a gyerekeket.
A gyermeknaphoz kötődően szórakoztató programokat szerveztünk óvodásainknak. A Szülői Szervezet támogatásával népi játszóteret varázsoltunk az udvarra szórakoztató, mozgásos, ügyességi játékokkal, fűzfakosaras körhintával, táncházzal. A gyerekek lelkesen jártak játékról-játékra, nagyon élvezték az új élményeket. Az ovisok nagy örömére bohóc is járt a csoportokban. A kívánságok szerint, lufiból csodás dolgokat hajtogatva megajándékozta őket.
A László család segítségével óvodásainknak lovas élményeket is szerezhettünk. Az intézmény udvarán barátkozhattak a lovakkal, ismerkedhettek a lovaglással A gyermekek nagyon élvezték a programot, az eleinte bátortalanok is boldogan ültek fel a lovak hátára és tettek vele egy kört.
A Süni csoportosok és szüleik június 1-jén ellátogattak a Börgöndpusztai Állatsimogatóba, ahol családias környezetben több, mint 40 állatfaj található. A felnőtteket és a gyermeket egyaránt elvarázsolta ez a kis „állatbirodalom”, ahol sok állattal közvetlen kapcsolatba lehet kerülni. Bár a gyerekek kedvence kétségkívül a nyuszisimogató volt, a játszótér is nagy sikert aratott.

„Búcsúzóul,
Vajon mit is hozzak?
Bokrok enyhe árnyát
Hol gyíkok alusznak.
Szívem dobogását
Adom én tenéked
S talán néhány kedves
emléket…”

Június 3-án tartottuk a nagycsoportosok ballagását, kik elbúcsúztak egymástól, az óvodától, nevelőiktől, hogy ősszel kezdetét vegye életüknek egy kissé komolyabb korszaka.
Kívánjuk a Szülőknek, hogy gyermekeiket sok erővel és nagy szeretettel segítsék az iskolai években, ahogy a költő is írta: „Jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat!”
Kedves gyerekek!
Régen volt, mikor ijedten, anya-apa kezét szorítva léptetek be az óvoda kapuján. Akkor Ti voltatok a legkisebbek, s nem értettétek, hogy miért van az oviban olyan sok kisgyerek, és miért kell holnap is jönni? Néha sírtatok is, de hamar megvigasztalódtatok a nyugodt, szép, játékokban bővelkedő csoportszobában. Most már megnőttetek, Ti lettetek a „nagyok”. Sokat játszottatok, nevettetek, megtanultatok mindent, ami egy igazi óvodásnak fontos és élményekkel gazdagodtatok. Jó, hogy a mi óvodásaink voltatok! Gyorsan eltelt ez a 3-4 ovis év, vár rátok a tanító néni, az iskola. Kívánunk az iskolában sok barátot, érdekes tanulnivalót és minél több piros pontot!
A Méhecske csoport ballagó ovisai:
Gábriel Miron                                 Nagy Szonja Szofia
Góman Jázmin                               Rituper Hanna Sára
Halász Dominik                              Simon Letícia
Molnár Kata Bianka                        Tunyogi Gábor

„ A legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után!”