Iskolai hírek (2022. május, június)

Tanévünk utolsó két hónapja is eseménydúsra sikeredett, igyekeztünk élménydús tanórán kívüli programokat szervezni tanulóinknak.
Május elején az alsós osztályok mindegyikében anyák napi műsorokkal kedveskedtek a gyerekek az édesanyáknak. Az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány szervezésében került meghirdetésre a Madarak és Fák Napja alkalmából az "Énekelj az erdőben!" elnevezésű erdei dalostalálkozó. Iskolánk csatlakozott a közel 25.000 fő regisztrált dalolóhoz, így együtt énekelte valamennyi tanulónk és pedagógusunk a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt az iskola előtti fás részen. Nagyon jó érzés volt látni, hallani együtt kis közösségünket.
Harmadik osztálytól, minden évfolyam tanulója részt tudott venni a SPORT43 által biztosított ingyenes falmászó és gördeszkás programon Budapesten.
A 3. osztályosok 4 fős csapata bejutott az egész évben zajló Bálint Ágnes Olvasóverseny döntőjébe, ahol a 7. helyen végeztek. Az osztály másik csapata, 5 fő, a K&H Bank által meghirdetett pénzügyi verseny regionális középdöntőjében ért el 2. helyezést.
Szeretném itt is megköszönni az Eleven Társulat mesejátékát, melyet az alsó tagozatos tanulóinknak tartottak.
A 4. osztályosok fehérváron is kirándultak, ahol megnézhették a Videoton kiállítást, a csodaszép stadiont, majd finom ebéd és fagyi után a Koronás Parkban szórakozhattak egy jót. A programok szervezéséért hálás köszönet a Fogas családnak. A 4. osztályosok Dinnyésre is eljutottak, ahol egy parasztudvart nézhettek meg, majd játszóterezhettek.
A hónap végén gyereknapi programokkal örvendeztettük meg tanulóinkat. A napot a SZÜSZE által készített paprikás krumpli és vattacukor elfogysztása zárta.
A település által szervezett gyermek-és családi napon iskolánk valamennyi alsó tagozatos, valamint 5. osztályos diákja fellépett egy közös énekkel, valamint néptánccal. Utóbbiak betanítása Czimbalmos Ildikó érdeme. Angol cup song is a műsort gazdagította, melyet Bogárné Nagy Anikó tanított be a 4. és 6. osztályosoknak. A műsorban Patatics Fanni és Nagy Vivien 8. osztályos tanuló is fellépett saját koreográfiájú táncával.
Az Úszó Nemzet keretében történt úszásoktatás eredményét egy nyílt záró foglakozáson tekinthették meg az első osztályos tanulók szülei.
Júniusban minden osztályfőnök osztálykirándulást szervezett osztályának, ami nagy élmény volt mindenkinek, hiszen a covid miatt az elmúlt két éveben erre nem volt lehetőség.
Iskolánk Szironta szakkörös diákjai tartottak bemutatót furulyán, citerán és csengettyűn a Faluházban. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Czumpft Krisztinának!
Ezután a Szironta Együttes, valamint Rozbora Ádám és zenekara kápráztatta el iskolásainkat előadásukkal. Szívből köszönjük nekik!
Továbbra is sikeres – elsősorban az alsó tagozatosok körében – a használt elem és rossz mobiltelefonok, illetve tabletek gyűjtése, melyekért a gyerekek kuponokat kapnak. Ezeket a Pontvelem oldalon található értékes ajándékokra válthatják be.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is gyűjtjük a műanyag kupakokat, rengeteg zsákot tudtunk már eddig is megtölteni, melyeket egy beteg kislánynak juttattunk el. Idén karácsony előtt szállították el a kupakokat, s ezt az alkalmat megragadva kis ajándékot jutattunk el Lettinek.
Sikeresen pályáztunk magyar fejlesztésű stratégiai társasjátékra, melyből egy egész osztálynyit nyert iskolánk. A Pontvelem keretében működő Digitális Diákszéf által meghirdetett lehetőségre is időben jelentkeztünk, így nyári táborukat az ő programjuk fogja nyitni.
Az Arany Újság még júniusban is megjelent, az 5. osztályos Németh Regina, Molnár Liza és Kondor Emma lelkes, kitartó munkájának köszönhetően.
Év végén a legnagyobb munka a tanév zárása, s vele párhuzamosan a következő tanév előkészítése. Mint minden évben, most is büszkék vagyunk azokra a tanulókra, akik egész tanévben nagyon nagy szorgalommal, kitartással végezték munkájukat, a tanulást. Ennek eredményeként kitűnő bizonyítványt kapott:  1.osztály: Bachmann Léna, Belső Noel, Csizmadia Zorka, Domak Enikő, Erdős Adél, Kis Bendegúz, Kun Norina, Ősz Bíborka;
2. osztáy: Földi Mihály, Halász Lilla, Kun Krisztián, Ősz Hunor
3. osztály: Csizmadia Zajzon, Debreceni Zalán, Kiss Eszter, Madarász Noémi, Németh Csenge, Németh Csongor, Száki Liliána;
4. osztály: Andrási Zoltán, Czobor Petra, Halász Botond, Kovács Hanna, Prokai Levente;
 5. osztály: Halász Bendegúz, Kecskés Bálint, Németh Regina.          
Negyedik osztály év végén „Kis” Arany-díjat kapott Halász Botond, kimagasló tanulmányi eredménye, példamutatása és verseny eredményei elismeréseként.
 „Közösségért díjat kapott Molnár Liza, Németh Regina, Kondor Emma és Halász Bendegúz, szorgalma, példamutatása és kiemelkedő közösségi munkája elismeréseként.
Elbúcsúztunk szeretett nyolcadikosainktól a tanévzáróval egybekötött ballagási ünnepségen. Kívánunk nekik sok sikert a továbbiakban, céjaik, vágyaik elérésében. A ballagáson a 8. osztályos diákjaink közül néhányan díjat kaptak: Nevelőtestületi dicséretben részesült Bárdos Bianka, Nagy Vivien, Patatics Fanni és Simon Vivien, akik közösségért végzett munkájukkal, szorgalmukkal, példamutatásukkal hozzájárultak iskolánk hírnevének, tekintélyének, megbecsültségének öregbítéséhez.
Alsó tagozatos gyermekeink számára 2 helyi, ingyenes napközis tábort sikerült szervezzünk, érdekes, élménydús programokkal.
Takács Katalin kollegánk 40 éve tanítja, neveli az ifjúságot, hatalmas lelkesedéssel, gyermekszeretettel. Munkáját szeretet, megbecsülés és tisztelet övezi, hiszen gyermek és felnőtt egyaránt sokat tanulhatott tőle. Ettől a tanévtől jól megérdemelt nyugdíjas éveit kezdte meg, s csak remélni tudjuk, hogy még sokáig visszajön hozzánk!
A nyár teljen sok pihenéssel, feltöltődéssel, s kezdjük pihenten az új tanévet!

Garaguly Krisztina
intézményvezető