A Besnyői Népdalkör hírei

2022. Július 14-én a III. Kulcsi Dunamenti Nyugdíjas Találkozón adtunk műsort a hajóállomáson, a Vidám Emberek Közössége meghívására.

A Besnyői Népdalkör 2022. júl. 16-án, Népdalköri Találkozóval ünnepelte 30 éves jubileumát, amely a pandémiás helyzet miatt egy évvel elhalasztódott.
A rendezvényen, meghívott baráti népdalkörök, és a Besnyői Népdalkör, adtak műsort.
Településünk iránti tiszteletből, a Bes(e)nyő nevet magában foglaló településekről is hívtunk népdalköröket. Eljöttek Szirmabesenyőről és Besenyőtelekről.
Megtisztelték rendezvényünket, régi kedves baráti népdalkörök Hantosról, Sárosdról, Kulcsról, Ráckeresztúrról, Pusztaszabolcsról.
A népdalkörök bemutatkozása és műsora után, történeti leírások, és monda hangzottak el a Besenyő népről, melynek nevét számos település viseli.
 Ebéddel és vidám táncos mulatsággal ért véget a találkozó.
Köszönetet mondunk Besnyő Önkormányzatának rendezvényünk anyagi támogatásáért és a tortáért. Továbbá, köszönjük az Avium Kft –nek a jelentős természetbeni támogatást.
A 30 év történetéről kiadványt adtunk ki, amely a 25 éves jubileumi kiadvány folytatásaként jelent meg, „ Kemény a föld a besnyői határban” címmel. Elkészítéséért, és a rendezvény előkészítő munkálataiért, köszönetet mondunk a Szironta Együttesnek.
A vendéglátás teendőinek ellátásában besegítettek a Magyarok - Görögök Baráti Társaságának tagjai, amit szintén megköszönünk.

2022. 08. 06-án Dabason, a Sári Rétesutca Fesztiválon adtunk műsort.
A Rozmaring Népdalkör hívott meg bennünket, melynek tagjai Dabas-Sári Besnyő nevű településen élnek. Mivel nem tudtak eleget tenni a mi júniusi meghívásunknak,(mint Besnyő nevű település) kapcsolat felvételi szándékukat ezzel a meghívással fejezték ki.
Nagyon hangulatos rendezvény volt.

Szuszán Jánosné
népdalkörvezető