Óvodai életünkből

Szeptember első napjai az új óvodásainknak még egy kis sírással teltek, de mostanra majdnem minden kisgyerek megszokta az új közösséget, az óvodai élet rendjét. Közösen már ügyesen mondókáznak, énekelnek, ismerik a szokásokat, próbálnak alkalmazkodni a szabályokhoz. A nagyobb ovisok is hamar belerázódtak a mindennapos óvodai életbe az új, megszépült környezetben. 72 kisgyermek jár jelenleg intézményünkbe.
Az óvoda pedagógiai munkája mellett elindultak a fejlesztő foglalkozások és a külső szakemberek által szervezett szabadon választott tevékenységek. Van lehetőségük az érdeklődő gyerekeknek focizni, karatézni, jógázni, katolikus hitoktatáson részt venni. Szeptember közepétől újra indult az iváncsai uszodában az Úszó Nemzet Program, melynek keretében 21 nagycsoportos gyermek heti 1 alkalommal sajátítja el a vízbiztos úszást.
A régi idők vásári hangulata visszatért óvodánkba Mihály napján. A csoportokban sokat beszélgettünk arról, hogy e jeles napnak milyen jelentősége volt a mindennapokban. Felelevenítettük a Mihály-napi ünnephez kapcsolódó népszokásokat, időjósló mondásokat. A gyerekek kikiáltókkal, versekkel, énekkel nyitották meg a vásárt. A vásárban mindenki találhatott kedvére való vásárfiát, melyek többségét a gyermekekkel közösen készítettünk dolgos hetek alatt. Majd jó hangulatú mulatozással és falatozással telt el a délelőtt.
A Magyar Népmese Napján és a Zene világnapján kedves vendégek, régi óvodásaink érkeztek intézményünkbe. A 4. osztályosok Bodrogi Csilla tanító felkészítésével a délutáni pihenő előtt mesét olvastak az ovisoknak, majd másnap délelőtt kis koncertet adtak nekünk az iskola csengettyűs csapatával kiegészülve. Köszönjük nekik és szeretettel várjuk még vissza őket a tanév során!
Az Állatok világnapja jó alkalmat kínál arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival, valamint játék és alkotás során szerezzenek új ismereteket. Andrásiné dr. Baki Judit tartott mesébe ágyazott, sokszínű, érdekes, új ismeretekben bővelkedő foglalkozást csoportjainkban, amit nagyon köszönünk neki!
Reméljük ebben a nevelési évben is minden kisgyerek jól fogja érezni magát a Pöttömsziget Óvodában! Jókedvvel érkezik majd reggelente az óvodába, és napról-napra ügyesebben, élményekkel telve tér haza otthonába.
Gönczölné Rákász Zsuzsanna
    intézményvezető