Iskolai hírek (2022. november-december)

Intézményünkben a nevelési-oktatási feladatok ellátásán kívül – lehetőségeinkhez mérten – igyekszünk számtalan öröm-és élményekkel teli programot szervezni a tanulóknak. November hónapunk az egészségnevelés jegyében telt. Elsőként fogászati szűrésen vettek részt a gyerekek a település fogorvosának köszönhetően. November 4.-én előadásokkal és vásárlási lehetőséggel tarkított ásványkiállításon vehettek részt gyermekeink.
 Vannak az életben nagyon gyors és látványos változások, de sajnos az oktatás területén ez nem így van. A lényeg mégis az, hogy bízni kell benne! Mi, a Besnyői Arany János Általános Iskola pedagógusai továbbra is szeretnénk felhívni a törvényhozók figyelmét az oktatás méltatlan helyzetére, ezért 2022. november 7-én 17 órától fáklyás demonstrációt szerveztünk az iskola udvarán, majd egy sétát tettünk az iskola, óvoda környékén. Több szülő is csatlakozott hozzánk, volt, aki a gyermekével együtt. Köszönjük a támogatásukat!
November 10-én a 7. és 8. osztályosok egészségügyi pályaválasztási foglalkozáson vettek részt a dunaújvárosi Lórántffy Technikum oktatója és a Pusztaszabolcsi Mentőállomás mentőápolója közreműködésével. Az 5. és 6. osztályosok újraélesztési gyakorlaton vettek részt.
A Székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola megyei Tekergő versenyén Németh Csenge és Németh Csongor 2. helyezést értek el.
November 13-án került megrendezésre 2., 3., és 4. osztályban a mesefelolvasó verseny, ahol az alábbi eredmények születtek.:
2. osztály
I. Erdős Adél
II. Bachmann Léna
III. Kun Norina
3. osztály
I. Erős Amira
II. Halász Lilla
III. László Zoé
4. osztály
I. Debreceni Zalán
II. Kocsis Ádám
III. Németh Csongor
Gratulálunk nekik és valamennyi résztvevőnek!

A 8. osztályosok Pusztaszabolcson voltak pályaorientációs előadásokon és foglalkozásokon, aminek köszönhetően több kisgyerek oda készül.

November 16-án Bachmann Tibor „Mozgásban az egészség” címmel reggeli közös bemelegítőt, majd játékos karate edzéseket tartott tanulóinknak, amit nagyon szépen köszönünk. Ugyanezen a napon, Páli Szilvia védőnő is nagyon tanulságos előadásokat tartott az alsó tagozatosaknak tisztálkodásról, fogápolásról, egészséges táplálkozásról és életmódról.
November 18.-án folytatódott a védőnőnk előadássorozata a felső tagozatosoknak a káros szenvedélyekről, családtervezésről, fogamzásgátlásról. Ezen a délelőttön „Salátabárt” is szerveztünk, amelyen egészséges ételeket készítettek, majd fogyasztottak el a gyerekek. Ehhez az alapanyagokat az Alba Fructus, Keresztúri Béla, a szülők és a kollegák biztosították. Köszönöm mindenkinek a lelkes munkáját és támogatását ezen program sikeres megvalósításáért.
November 25-én Soós András rendőr tartott gyermekinknek foglalkozásokat a helyes közlekedésről, az internet veszélyeiről, a káros szenvedélyekről és azok következményeiről, az agresszióról. Köszönjük!
November 30-án a Dunaújvárosi Vöröskereszt 3 munkatársa tartott előadásokat iskolásainknak. A szervezésben nyújtott segítséget köszönjük Páli Szilvinek!
Az első adventi műsort a 2. osztályosok adták Miranda Kipru felkészítésével. Nagyon szépen köszönjük a szívmelengető előadást! A második adventi műsorral a 4. osztályosok készültek, Bodrogi Csilla felkészítésével. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, remek volt a műsor.
December elejére, a kollegáknak köszönhetően, igazi adventi hangulat lett az iskolában, csodaszép karácsonyi hangulatot varázsoltak a bejárathoz, a folyosókra és a tantermekbe egyaránt.
December 5.-én délelőtt megérkezett iskolánkba a Mikulás is! Fantasztikusak voltak nyolcadikosaink, akik meglepték és megajándékozták társaikat. Köszönöm Fábián Balázs osztályfőnöknek a sikeres program lebonyolításában.
Készülünk a Luca-napi rendezvényre és a további adventi gyertyagyújtásokra.
És minden bizonnyal, nagyon fogjuk várni a téli szünetet.
Áldott, békés Karácsonyt!
Garaguly Krisztina intézményvezető