Advent 4. vasárnapja

A negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye
Úgy mondják, még az égiek is úgy akarták, hogy igen sokan ott legyünk, mi Besnyőiek a negyedik gyertyagyújtáson. Hideg, de mégis barátságos volt az időjárás.  Az „angyalkák” is jelen voltak megint, apró ajándékaikat most is szétosztották igen nagy szeretettel az egybegyűltek között. Polgármester asszony szeretettel mondta el ünnepi gondolatait ismét, kívánva ezzel a falu minden lakójának áldott, szép ünnepet. Erdős Adélka szeretettel szavalt a negyedik gyertyáról. Természetesen a meglepetés sem maradt el. Szilvássy Noémi és férje Kovács Ákos szívmelengető karácsonyi dalaival tette még szebbé advent negyedik vasárnapját. Műsorukat a nagycsoportos óvodásokkal közösen elénekelt dallal zárták. Úgy gondolom, ezeknek a kicsi gyermekeknek emlékezetes lesz ez a közös éneklés. Köszönjük!
A gyertyák fénye ismét felragyogott - immár négy -, Ady Endre ikonikussá vált versének hallgatása közben. Megérkezett a karácsonyi díszbe öltözött lovas szekér is, aminek a gyerekek nagyon örültek.
A közös adventi várakozás nagyon jól esett mindannyiunk lelkének. Köszönjük a „meglepetés ajándékokat”, a szeretetet, amit egymásnak adtunk, kaptunk a gyertyagyújtásokon, és ami, valóban ráhangolt bennünket az ünnepre!
Jusson szép szóból bárkinek!
Simogató, ölelő kezekből,
mosolytól csillogó szemekből
áradó tűz gyújtson fényeket!
Muzsika szálljon a gyermek kacajból,
áhitat járja át a lelkeket!
Áldott, szép ünnepeket kívánok Besnyő minden lakójának!

Baki Ferencné Rózsika néni