Iskolánk hírei - 2022. december közepétől 2023. február végéig

A téli szünet előtti időszak nagyon eseménydús volt iskolánkban.
Örömünkre újra meg tudtuk rendezni december 9-én a Luca napot, mely nagyon tartalmas és szórakoztató volt a gyerekek számára. Óriási köszönet illeti a Szüszét a szervezésben, lebonyolításban nyújtott segítségért!
Idén is csatlakoztunk a Szeretetcsoki kezdeményezéshez, melynek keretében 58 db táblás csoki, 9 db apró csoki, 23 db írószer, 3 db játék és 7 db mesekönyv kerül feladásra a Mátrix Alapítványnak.
December 19-én a leendő első osztályosok látogattak el az iskolába, ahol egy játékos tanítási órán vehettek részt a 4. osztályosokkal és a leendő elsős tanító nénivel. Köszönöm Bodrogi Csilla tanítónő lelkes munkáját és a 4. osztályos tanulók aktív közreműködédét.
A téli szünet előtti napon osztályszinten karácsonyoztunk, minden kisgyermek kapott egy kis ajándékot valamelyik társától.
Köszönjük szépen Fejes Zsuzsanna polgármester asszonynak, hogy minden évben gondol iskolánk tanulóira és dolgozóira egyaránt! Minden gyermek és pedagógus is kapott tőle ajándékot.
Szívből gratulálunk Soós Andrásnak „Az iskola rendőre” programban 2002. évben nyújtott kiemelkedő tevékenységéhez! Köszönjük az eddigi lelkiismeretes és kitartó munkáját, a továbbiakban is számítunk támogatására!
Az első félévet január 20-án zártuk, a félév eredményeiről az értesítőt január 27-ig kapták meg a tanulók és szüleik.
Novemberben állami támogatásnak köszönhetően megkezdődött az iskola tetőjének teljes cseréje, mely során kiemelt figyelmet kellett fordítanunk tanulóink biztonságára az udvari tartózkodás alatt. Örömünkre eseménymentesen zajlottak le a munkálatok, januárra el is készült az új tető.
Ugyanennek a támogatásnak a keretében újulnak meg a földszinti mosdók, a munkálatok ezen a héten fejeződnek be.
Továbbra is sikeres – elsősorban az alsó tagozatosok körében – a használt elem és rossz mobiltelefonok, illetve tabletek gyűjtése, melyekért a gyerekek kuponokat kapnak. Ezeket a Pontvelem oldalon található értékes ajándékokra válthatják be. A tavalyi évhez hasonlóan idén is gyűjtjük a műanyag kupakokat, rengeteg zsákot tudtunk már eddig is megtölteni, melyeket egy beteg kisgyermeknek juttattunk el. Az ezért kapott pénzt gyógykezelésre fordítja a család.
Február 10-én, két év után ismét iskolai szinten tudtuk a Faluházban megrendezni a farsangi bált. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek ötletes jelmezekkel, látványos produkciókkal. Jó hangulatú délután volt. Minden osztály tombolatárgyakkal, süteménnyel támogatta a rendezvényt. Köszönjük a szülők segítségét a megszervezésben, lebonyolításban.
Február 23-án a 4. osztályosok sikeres regisztráció után részt vehettek egy nagyon tartalmas, jó hangulatú délelőtti programon Budapesten az Edu&Fun éléményközpontban. A gyerekek bepillantást nyerhettek az okos otthonok világába, megismerkedhettek a programozás alapjaival, a robotikával, valamint a 3D-s nyomtatóval, annak működésével. A nap végén ajándék szendviccsel, oklevéllel és 3D technológiával készült kulcstartóval térhettek haza diákjaink.

Garaguly Krisztina
 int.vez.