Iskolánk hírei - Kiegyensúlyozott, nyugodt légkörben

Az értékelést, félévzárást követően sok-sok tennivaló akadt. A gyerekeknek a közelgő farsang jelentett fejtörést és izgalmas pillanatokat. Hogy várják és szívesen készülnek rá, annak ékes bizonyítéka volt maga a rendezvény. Szülői segítséggel, támogatással egy jó hangulatú, vidám délutánunk volt. A hagyományokat sikerült megőrizni: lásd több szülői ház palacsintával (kb 700 darab), s minden osztály tombolatárgyakkal járult hozzá a rendezvényhez. Ötletes, szebbnél szebb jelmezeket láthattunk, s élveztük a felsősök csoportos produkcióit. A zsűri idén sem volt könnyű helyzetben, köszönjük értékelésüket.
A farsangot követően egy nagyon szervezett, és eredményes Arany-hét rendezvényen lettünk túl, melyet a március 15-i ünnepségen értékeltünk. Az alábbi versenyeken szerepeltek szépen a gyerekek alsó-felső tagozatban egyaránt: matematika, nyelvhelyességi verseny, rajzverseny, szavalóverseny, Toldi-kondi. Az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a 6. és 8. osztályosok közös műsorával emlékeztünk. Civil szervezetek, Önkormányzat és az iskolások koszorúztak az ünnepség végén, melyen sok szülő érdeklődő is volt.
A hagyományainkat őrizve a 4. osztályosok jártak az idén is az oviban, s felelevenítették a Gergely-járás népszokását. Készültek a télűzőre is, s közösen az ovisokkal megtörtént a Kiszebáb égetés az udvaron. A 4. osztályos tanulók folyamatosan különböző versenyeken vettek részt, melyeken a sok-sok befektetett munkának eredménye is lett. KaszapElina aranyminősítést szerzett egy seregélyesi népdaléneklési versenyen. A K&H Bank által meghirdetett pénzügyi verseny hónapokon át ívelő verseny volt, s a regionális döntőbe is bejutott egy csapat a 4. osztályból. A verseny az idén is Győrben lesz. Az utaztatást szülő segítségével és a Szüsze támogatásával tudjuk megoldani.
Egész éven át tartó volt a Bálint Ágnes olvasó verseny. A döntőben KaszapElina, Miskei Bianka, Bosnyák-Nagy Zsófia, Varga Nóra 2. helyezést értek el. A fotón Bálint Ágnes lányaival láthatók a gyerekek. Köszönet a tanítónéninek, Bodrogi Csillának, aki felkészítette a gyerekeket számos versenyre.
„Minden szünetben sok-sok kisdiák rúgja a bőrt!” Részt is vettek a körzeti diákolimpián, ahol a 7-8. évfolyam 4. helyezést, a 6.-asok 3. helyezést értek el.
Minden évben részt veszünk a „Te Szedd!” mozgalomban. Közösen megállapítottuk a gyerekekkel, hogy a település nagyon tiszta, szinte vadásztuk a szemetet. Mind ez dicséri a településen élőket és az Önkormányzat vezetőit.
Színesítette programjainkat a drámások jó hangulatú előadása Tánczos Krisztina felkészítésével.
A biztonságos internethasználat témakörben minden felsős évfolyam nagyon hasznos, korunk problémáira rávilágító előadást hallgatott meg.
Pályázatot nyújtottunk be az Erzsébet táborokra és a felső tagozatosok 3 napot Zánkán töltenek el június hónapban. Szerveződik a nyári napközis tábor itt helyben, amikor is 40 kis tanuló 1 hétig ingyen vehet részt különböző programokon napi négyszeri étkezéssel június 17-i kezdettel. Talán egy kis segítség a szülőknek a gyermekfelügyelet megoldásában. Április hónapban két egészségneveléssel összefüggő rendezvényünk volt az Önkormányzat jóvoltából. Első alkalommal az életminőséget javító előadáson vettek részt a gyerekek, s nagy sikere volt a „mentős délutánnak”, amikor az újjáélesztés technikájával is megismerkedhettek. Erről az élményről így írtak a 6. osztálysok: Aczél Gábor mentős bevezetett bennünket egy nem mindennap előforduló helyzet megoldásába, két újra élesztő babán lehetett kipróbálni azt a gyakorlatot, amikor valaki eszméletét veszti, s vissza kell hozni az életbe. Felmérte kérdések segítségével, hogy van e valamilyen információnk arról, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben. Kivetítőn elméletben bemutatta az újra élesztés technikáját, majd önként jelentkezők a gyakorlatban is kipróbálhatták. Rávilágított, hogy nem szabad ilyenkor bepánikolni, nagyon élveztük ezt a délutánt.
Adtunk be idén is újra pályázatot Hankook-hoz, bízva abban, hogy elkezdődhet valami az iskolaudvarban.
Készülünk az Anyák napi ünnepségekre, melyre szeretettel várjuk az édesanyákat, nagymamákat. A szünet előtti utolsó napon „Nyuszi-napot” tartottunk játékos, ügyességi, logikai versenyekkel, a Szüsze megfőzte nekünk az ebédet, köszönjük szépen!
Az idei évben is sikeres volt a jótékonysági rendezvényünk, melyet immár több éve tartunk. A rendezvény rendkívül szervezett, jóhangulatú volt. Az idén is az iskolások nyitották meg a táncukkal a discót, Garaguly Krisztina készítette fel a gyereket. A tiszta bevétel 560.000 Ft lett. Olyan csapat dolgozott az előkészületektől a zárásig, akik önzetlenségből, segítőkészségből, jószándékból, lebonyolításból jelesre vizsgáztak. Köszönetet kell, hogy mondjak Vadas Zsófinak a Szüsze elnökének, aki rendíthetetlenül szervezett, lebonyolított, az elejétől a végéig, maga köré gyűjtve egy jó csapatot. A támogatók közül soknak már nincs iskolás gyermeke, mégis akár kéretlenül is szívesen támogatta különböző tombolatárgyakkal a rendezvényt. Külön szeretném megköszönni a felajánlást Antal Pesszer Mártának, akinek a nagyon szép festménye lett a fődíj. Ötletes volt a dekoráció, melyet Bosnyák Klaudia készített.
Bízom benne, hogy sikerül senkit nem kihagyva a teljes támogatói névsort felsorolnom, egy hatalmas KÖSZÖNÖM! felkiáltással.
Láng Lászlóné, Mészáros Zoltán, Albertné Kovács Henrietta, Keresztúri Béla, Erigeron 1949 Kft, Bosnyák Klaudia, Virlics Renáta, Payer Krisztina, Papírkincs Adony, Antal Pesszer Márta, Sziront ’Art Egyesület, Baki Judit, Kaszap Tünde, Family Frost, Éden Kert Vegyesbolt, Molnárné Simon Katinka, Styx Virágüzlet, NZS BT(Nagyné Cili-Zsivka G.), Őszutó Nyugdíjas Klubb, Besnyői Népdalkör, Andrásiné Magyar Éva, Avium 2000 Andrási Ákos, Besnyő Község Önkormányzat, Fejes Zsuzsanna, Glória Abc, Gémesi Endre, Sabján József, Fogas János, Tóth Lilla, Kecskésné Krepsz Zsuzsanna, Éden Plusz Vegyesbolt, Ferenc Andrea, Pócs Lívia, Zöld 77 Bt, Benyovszki Istvánné, Vizi Anikó, Pokecz Pisroska, Széchenyi Pékség, Polgárőrség, Kurucz Róbertné, Garaguly Krisztina, Tamon Renáta, Tamon Istvánné, Márványos Zenekar, Kecskés Balázs, Mirella Virág, Bóna Bolt, Baki Imre, Lilla Butik, Farkas Lajos, Fenyves Tiborné, Vargáné Kovács Erika, Makkai Szilvia, Payer Krisztina, Pyrgos Együttes, Varga Ferenc, Vadas Zsófia, Kaszás Kata, Nagyné Kovács Edina, Orbán Teréz, Pataticsné F. Kornélia, Németh Mónika, Szabó Krisztina, Pető Erzsébet, Zsuffa Bözsi, Jámborné Kovács Mária, Mátyási Ede, Fábián Balázs és Alexa, Gyógyszertár, Ruszcsákné Gabi, Csepi Edina, Takács Katalin, Mátyási Sándorné
Iskolánk életében kiemelt jelentőségű minden évben a 8. osztályosok búcsúztatása. Az idei évben Ők ballagnak el iskolánkból:
Beri Alexander        Bán Ottilia        Bárdos Dorina
Kovács Georgina        Kovács Roberta    Kudomrák Loretta
Kurucz András        Laczi Zoltán        Molnár Balázs
Móré Melinda            Nagy Zsanett        Pető Petra
Prémusz Krisztián        Szabó Benedek
Tanévzáró ünnepélyünk és a 8. osztályosok búcsúztatója 2019.06.15-én 10 órakor lesz, melyre szeretettel várunk minden diákot, szülőt!

Mátyási Sándorné
Intézményvezető