Iskolánk hírei - Bizakodunk

Nehéz helyzetben vannak az iskolák, de még mindig jobb a helyzet, mint a középiskolákban. A novemberi járvány, mely minket jelentősen érintett, mostanra egy stabil működést eredményezett. Házon belül mindent megteszünk: folyamatosan fertőtlenítünk, a gyerekek gyakran mosnak és fertőtlenítenek kezet. Jó látni őket a saját kis közösségükben. Boldogok, sokat játszanak együtt s most, hogy felenged a föld, jó sárosan mennek haza. Mindez nem baj, csak egészségesek legyenek!

A félévet zökkenőmentesen zártuk, tanuló létszámunk: 124 fő.
Az osztályátlagok így alakultak:
1. osztályban még nincs érdemjegy, viszont kiválóan megfelelt jó néhány tanuló:
Erős Amira, Halász Lilla, Kun Krisztián, Patai Anna Napsugár, Szabó Tamara, Sztojka Vanessza
2. osztály átlaga: 4,77
Kitűnő tanulók: Kocsis Ádám, Madarász Noémi, Németh Csenge, Németh Csongor, Száki Liliána
3. osztály átlaga: 4,78
Kitűnő tanulók: Andrási Zoltán, Halász Botond, Kovács Hanna, Sörös Rebeka
4. osztály átlaga: 4,28
Kitűnő tanulók: Németh Regina, Halász Bendegúz
5. osztály átlaga: 3,82
6. osztály átlaga: 4,02
7. osztály átlaga: 3,79
8. osztály átlaga: 4,17
Kitűnő tanuló: Kroó Zoltán

A téli ünnepek osztálykeretben zajlottak, a Luca-napot sem tudtuk iskolai szinten megrendezni. A farsangnak nagyon örültek a gyerekek, s bár csak osztálykeretben lehetett megszervezni, nagyon sokan beöltöztek. A jelmezeken megmutatkozott a szülők kreativitása. A pedagógusok ötletes játékokkal, versenyekkel, vetélkedőkkel készültek, a szülők ismét támogatták a rendezvényt, amit nagyon szépen köszönünk! A hangulat fergeteges volt, a legnagyobb sikert a zsákbamacska és a tombolahúzás aratta.
Túljutottunk a 8. osztályosok megmérettetésén. Egyöntetű vélemény volt, hogy a 45 perc nagyon kevés volt a mérhetetlenül sok feladat megoldására, ill. a magyar felvételi nagyon nehéz volt az idén. Igazából nem a tananyagot, annak tudását mérik már évek óta. Felvételizőink többsége ügyes volt, az országos átlagnak megfelelő pontszámot értek el a gyerekek.

Megoldódott egy nagyon nehéz helyzet. Természetesen a hideg beálltával derült ki, hogy az egyik kazán egyáltalán nem működik, a másik pedig kilyukadt. Szinte naponta kellett szerelőt hívni, de az épület nem tudott felmelegedni. A fenntartó meghozta a döntést: új kazánok kellenek, mert a régiek nem javíthatók. Innentől a folyamat felgyorsult, s ma már két új, működő kazán fűti az épületet. Kb. 4 millió Ft beruházást igényelt. Most sem tudtuk az önkormányzat segítsége nélkül kivitelezni a megvalósítást. Egy teljes falat újra kellett vakolni, s bizony a sok-sok éve felhalmozódott limlomot el kellett szállíttatni. Nem maradtunk magunkra, ismét egy szóra segítséget kaptunk. Köszönjük a polgármester asszony és a képviselő-testület támogató segítségét. Nyolcadik osztályos fiaink is kivették a részüket a tényleges munkából, összehangoltan dolgoztak a pince rendbetételén.

Ruhagyűjtést szerveztünk a Sulizsák program keretében, mellyel elérhető a textil újrahasznosítása. Gyűjtünk beteg gyereknek kupakot, használt elemet, és szelektíven a hulladékot. Bízunk abban, hogy a gyerekek felnőtt korukban is tudatosan állnak majd a környezetvédelemhez.

A 2. osztályosok beneveztek a Gyermelyi Zrt., Magyarország vezető tésztagyártója által meghirdetett versenybe. A szülők támogatásával és a szerencsének köszönhetően 100.000 Ft-ot nyertek. Gratulálunk!

Új színfoltja iskolánknak a Suli újság. A 4. osztályos Németh Regina és Molnár Liza Sára szerkesztették az első újságot, nagyon lelkesen. A sokszorosításban a szülők segítettek. Bízunk benne, hogy megmarad a lelkesedés, s folytatják ezt a jó kezdeményezést a gyerekek.

Bízunk benne, hogy tavaszra rendeződik a járványhelyzet, és újra sokszínű, programokkal teli közösségi élet lehet az iskolában!

Mátyási Sándorné